Met de ingebruikname van het nieuwe securityfilter op de mezzanine van Vertrekhal 1 zijn alle vertrek- en transferfilters op Schiphol uitgerust met CT-scans. Een grote stap vooruit in de service voor reizigers en in de veiligheid op Schiphol.

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het vervangen van de röntgenapparaten in de verschillende securityfilters, de eerste testen vonden al in 2015 plaats. Voor de zomer van 2021 is de vernieuwde Vertrekhal 1 nu helemaal operationeel met 21 securitylanes voorzien van CT-scans.

Alles blijft in de tas

​”We zijn hiermee uniek in de wereld. Goed nieuws voor de passagiers, want zij hoeven niet langer hun vloeistoffen en elektronica uit hun tas te halen als ze door de security gaan. Ook voor de securitymedewerkers is het fijn. Met de CT-scan kunnen ze bagage die ze controleren op hun scherm in 3D te bekijken en zelfs 360 graden draaien.” zegt Hedzer Komduur, plaatsvervangend directeur Safety, Security en Environment van Royal Schiphol Group.

Grootste en modernste securityfilter

Door een nieuwe verbinding zijn de 21 securitylanes van Vertrekhal 1 eenvoudig uit te breiden met de 14 lanes uit Vertrekhal 2. Zo ontstaat, met in totaal 35 securitylanes, een van de grootste securityfilters ter wereld. Voorzien van de modernste techniek waardoor het proces soepeler verloopt. Als het in Vertrekhal 1 drukker wordt kunnen reizigers via Vertrekhal 2 lopen wat de doorstroming verbetert.

Advies

Overigens blijft het advies aan reizigers om vloeistoffen (en gels) zoveel mogelijk in de ruimbagage te vervoeren en deze alleen in de handbagage mee te nemen als ze verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100 milliliter en vervoerd worden in het welbekende literzakje. Verpakkingen groter dan 100 ml mogen alleen mee als ze bij de check goedgekeurd worden door de CT-scan en de securitymedewerker. Daarnaast blijven de beperkingen voor vloeistoffen op de meeste andere luchthavens gewoon van toepassing. Bij een overstap of terugvlucht moeten reizigers daar rekening mee houden.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Schiphol volledig over op CT-scans: Elektronica en vloeistoffen blijven in de tas”

  1. wout zegt op

    Ik ben er vorige week gebruik van gemaakt en heb altijd een tas die helemaal vol met electronica zit. Op de normale scan is ziet het eruit als een zwarte massa en bijna bij iedere luchthaven moet hij leeg en alles separaat door de scanner. Alle vorige keren in deze scanner op schiphol was er geen probleem met deze tas maar vorige week moest hij ook open. De inspecteur was niet geinteresseerd in de electronica maar in een stapel papieren die erin zat. Hij had een soort wattenstaafje die over de papieren gehaald werd en daarna in een ander apparaat ging waarschijnlijk op zoek naar sporen van drugs of zo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website