(lunopark / Shutterstock.com)

Vlieg je binnenkort van Amsterdam Schiphol naar Bangkok, dan moet je rekening houden met extra drukte op de luchthaven. Schiphol verwacht vakantiedrukte tijdens de meivakantie, die officieel 30 april start.

Om reizigers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun reis heeft de luchthaven, naast de Schiphol-app, een webpagina gelanceerd met diverse tips en informatie over de actuele en te verwachten drukte. Door de toenemende aantallen reizigers en de tekorten aan personeel moeten reizigers zich instellen op langere wachttijden dan normaal.

In de periode van 23 april tot 8 mei zullen per dag gemiddeld 174.000 reizigers van, naar of via Schiphol reizen. De passagiersaantallen liggen weliswaar nog altijd zo’n 17% lager dan in 2019, maar op de piekmomenten zal de drukte niet onder doen voor 2019.

Persoonlijk reisschema op zak

Via Schiphol.nl/vakantie en de Schiphol-app hebben reizigers de mogelijkheid om informatie te vinden over hun reisdag, de actuele drukte bij de securityfilters en staat vol met tips zoals:

  • Kom op tijd naar de luchthaven, maar ook niet te vroeg. Houd daarom in het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten, zoals naar Thailand. Van deze tijden kan worden afgeweken. Informeer bij de luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele tijden, want als je te vroeg bent kan de incheckbalie nog gesloten zijn.
  • Check zo veel mogelijk online in voor je vlucht bij je luchtvaartmaatschappij voordat je naar de luchthaven gaat. Dan hoef je alleen nog maar je bagage af te geven.
  • Reizigers die vliegen met KLM, Transavia of TUI kunnen op parkeerplaats P3 de koffers afgeven en inchecken.
  • Ga slim en snel door de security check! Op Schiphol maken ze gebruik van 3D CT-scans en hoef je elektronica en vloeistoffen niet uit je handbagage te halen.
  • Controleer thuis de geldigheid van paspoort en reisdocumenten. Voor meerdere landen zijn nog steeds Corona documenten nodig. Kijk op wijsopreis.nl voor de benodigde documenten.
  • Houd rekening met extra regels en controles van de Koninklijke Marechaussee bij reizen met een minderjarig kind.

Drukke piekmomenten

Schiphol verwacht met name ’s ochtends tussen 07:00 en 10:00 uur veel vertrekkende reizigers. Ook voorziet Schiphol een hoge piek om 14:00 uur. Op deze momenten kan het erg druk zijn. We adviseren reizigers om rekening te houden met langere wachttijden en rijvorming als ze, op deze tijdstippen op reis gaan.

Samen met al onze partners werken we er uiteraard hard aan om het verblijf van onze reizigers op de luchthaven zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door de krapte op de arbeidsmarkt is er helaas ook op de Nederlandse luchthavens, in de hele sector, een tekort aan personeel.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website