Schiphol bereidt zich voor op opnieuw een drukke zomer. Ruim 10,6 miljoen passagiers zullen in de maanden juli en augustus via Amsterdam Airport Schiphol reizen. Vertrek je in deze periode naar Thailand? Zorg dan dat je op tijd op de luchthaven bent en check alvast thuis in.

Topdrukte wordt verwacht op 2 augustus met op die dag circa 196.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat wordt ook de drukste dag ooit op de luchthaven. (De drukste dag van 2014 was 1 augustus met 193.000 reizigers.) Schiphol zet in de zomermaanden extra personeel in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers om goed voorbereid en op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft, naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken en bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage. Daarnaast is het verstandig om alle reispapieren vooraf goed te controleren, zoals de geldigheid van het paspoort.

Voor iedereen die goed voorbereid naar Schiphol wil komen, is er een filmpje gemaakt met onze tips. Dat filmpje is te zien via het YouTube kanaal van Schiphol of door te klikken op deze link.

Een gastvrij Schiphol

In de periode tussen 6 juli en 2 augustus is er tussen 07:00 en 13:00uur op de drukste dagen ‘wachtrij-entertainment’ voor reizigers in de Vertrekhallen. Acteurs van Ik ga op reis voeren een interactieve act op, Dutch Tango danst op stelten en Perfect Match maakt polaroids van reizigers. Het Muzikaal Duo zorgt voor achtergrond muziek en dansgroep Phoenix danst. Bijzonder is de act van 2-4 minuten in Vertrekhal 2 van Luchtacrobatiek, boven de reizigers in de terminal voeren twee acrobaten een voorstelling op.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Schiphol verwacht topdrukte: Kom op tijd naar de luchthaven!”

 1. ruud zegt op

  Het is me nooit opgevallen, dat thuis inchecken zoveel sneller gaat, dan aan de balie inchecken.
  Ik moet er evengoed in de rij staan, om mijn koffer in te kunnen leveren.

 2. eduard zegt op

  Je kunt je koffer 24 uur eerder inleveren, maar heeft alleen nut als je redelijk dicht bij schiphol woont.

  • Frans Nico zegt op

   Bovendien zijn er voor bepaalde maatschappijen (o.a. AF/KLM) drop off-points waar je ruimbagage zelf kan afhandelen en niet hoeft aan te sluiten achter een lange rij reizigers. En begrijp je het niet direct, dan staan de dames klaar om het uit te leggen. Dus thuis inchecken is wel aan te bevelen.

   Oh ja. De apparaten zijn voor het toegestane bagagegewicht iets hoger afgesteld, zodat je bij een paar ons overgewicht niet direct afgestraft wordt. Bij ruim overgewicht wordt je de gelegenheid geboden er wat uit te halen (of bij te betalen). Het maximum gewicht wordt door het systeem bepaald aan de hand van je instapkaart die je eerst moet scannen. Je kan dus niet bij een drop off-point je bagage afhandelen als je niet eerst bent ingecheckt.

   Wil je eerst, zoals ik altijd naar Bangkok doe, de koffer(s) sealen, dan wordt de koffer eerst gewogen om te voorkomen dat je na sealen de koffer nog moet openmaken vanwege overgewicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website