Schiphol gaat in de drukke zomerperiode de passagiersstromen scheiden in reizigers met veel of weinig handbagage. Vliegtuigpassagiers die geen of weinig handbagage bij zich hebben kunnen daardoor sneller door de veiligheidscontroles.

Doelstelling van de maatregel is de doorstroming te verbeteren en lange wachtrijen op de luchthaven, zoals in de meivakantie, te voorkomen. Het experiment op Schiphol maakt deel uit van een groot Europees project.

Doordat (budget)luchtvaartmaatschappijen soms geld vragen voor ruimbagage nemen reizigers steeds vaker rolkoffers en zware tassen mee als handbagage. Die bagage moet dan door de veiligheidscheck en dat kost tijd.

Schiphol komt later deze week met meer details over het experiment met de ‘no trolley’-doorgangen. Het moet voor passagiers duidelijk zijn onder welke voorwaarden ze gebruik mogen maken van de snelle doorgang.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Schiphol komt met snelle doorgang voor passagiers zonder handbagage”

 1. ruud zegt op

  De lange rijen worden mogelijk wat korter, maar het netto effect is natuurlijk alleen maar, dat de mensen zonder bagage sneller door de controle komen en dat de mensen met handbagage langer in de rij staan.
  Uiteindelijk moeten al die mensen een keer worden gecontroleerd.
  Of dat in een gemengde rij gebeurt, of in twee gescheiden rijen zal niet uitmaken.
  Sneller lukt alleen met meer controlepunten.
  Iets wat waarschijnlijk best zou kunnen, als je een stuk van het taxfree gedeelte voor controle gebruikt.
  Maar dat kost Schiphol natuurlijk geld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 2. Maarten Vasbinder zegt op

  De volgende maatregel is, dat er betaald moet worden voor handbagage.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 3. Kees zegt op

  Hoeveel reizigers reizen er alleen met een rugzak .
  Kijk eens rond en dan zie je dat nagenoeg iedereen een trolley mee neemt.
  Het is dus maar een fractie van de reizigers wat hier voordeel uithaalt.
  De wachtrijen inkorten op deze manier lost dus niets op.
  Meer marechaussee inzetten is een betere oplossing.
  Ook bij het arriveren op Schiphol en dan door de marechaussee is een drama. Een wachttijd van meer dan een 1.5 uur is normaal.
  Ben je ingezetene met een o.a Nederlands paspoort kun je bijna zo doorlopen maar indien je reist met een Thaise relatie dan sta je toch gezelliger gezamenlijk in de rij. In eerste instantie waren er 3 loketten open. Na een half uur kwan er nog 1 loket bij.

  We klagen vaak over de immigratie in Thailand maar uitreis gaat aanmerkelijk vlotter dan Nederland.
  Het lijkt meer een personeels probleem

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 4. boodhaa zegt op

  En hoeveel mensen reizen nu zonder HANDbagage, bijna niemand en wat met een damestas. Dit is alleen om goede sier te maken maar stelt dus niets voor. Boerenbedrog heet dat. Ik kan het weten want ik werk op een luchthaven en moet dus meer malen die handbagage laden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. Leon zegt op

  Het meest idiote vind ik dat niet een passagier onaangekondigd komt. Men weet precies op welk moment er hoeveel passagiers zijn. En het is wel heel eenvoudig om daarop het aantal controle loketten af te stemmen.
  Verder valt mij op dat de laatste keer (Mei) alle paspoorten wel heel nauwgezet nagekeken werden. Voorheen was dat niet. Ook gingen uiteindelijk de automatische controle poortjes open. Alles leek heel veel op passagiers pesten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website