PARIJS -Qatar Airways kondigt, met de lancering van een derde dagelijkse vlucht naar Bangkok op 1 november jongstleden, een sterke groei in zijn luchtverkeer naar Thailand aan. Deze capaciteitstoename vindt plaats kort na de lancering van de tweede bestemming in Thailand, het toeristische eiland Phuket.

Bangkok

Door deze frequentietoename profiteren de reizigers die via Doha naar Thailand vliegen van een grotere flexibiliteit en hebben ze een uitstekende vliegtijd. De nieuwe vlucht naar Bangkok zal worden voortgezet richting Vietnam, 4 keer per week naar Hanoi en 3 keer per week naar Hô Chi Minh stad. Deze vluchten, met als vertrekpunt Bangkok, zullen ook gecommercialiseerd worden, zodat reizigers direct vanuit Bangkok naar Hanoi en Hô Chi Minh stad kunnen vliegen.

Phuket

Op twaalf oktober 2010  heeft Qatar Airways de verbinding met Phuket geïnaugureerd, de tweede Thaise bestemming waarop 6 keer per week vanuit Doha (via Kuala Lumpur) wordt gevlogen. Met de toevoeging van Bangkok komt het aantal vluchten van de luchtvaartmaatschappij tussen Qatar en Thailand op 27 per week te liggen in plaats van 21. Vanuit de toeristische sector is positief gereageerd op de lancering van Phuket, men is enthousiast over het feit dat meer toeristen naar het eiland zullen komen. Sinds het begin van 2010 is Azië een van de belangrijkste aandachtspunten van Qatar Airways, die zijn capaciteit en vluchtfrequentie in de hele regio heeft verhoogd.

Thailand belangrijke markt

“De ontwikkeling van het netwerk in Thailand getuigt van de toewijding van onze luchtvaartmaatschappij voor één van de belangrijkste markten van dit moment”, legt Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, uit.“Onze derde dagelijkse vlucht naar Bangkok zal meer verbindingen met het gehele netwerk in Thailand creëren. De vlucht zal ons eveneens in staat stellen om onze diensten naar Vietnam te verbeteren, waar we al vluchten hebben naar Hô Chi Minh Stad. Op dit moment kijken we erg uit naar de toevoeging van Hanoi aan onze bestemmingskaart”, voegt hij hier aan toe.

“Volgens de IATA statistieken is de vraag naar vluchten naar Pacifisch-Azië in vergelijking met vorig jaar met meer dan 10% toegenomen. De strategie van Qatar Airways beantwoordt aan deze aanzienlijk groeiende vraag naar luchtverkeer in Azië”, zegt Al Baker.
Acht nieuwe routes zijn geopend sinds februari 2010: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokyo, Barcelona, Sao Paulo, Buenos Aires en Phuket. Hier zullen de komende drie maanden vijf nieuwe routes aan toegevoegd worden: Hanoi (1 november), Nice (24 november), Bukarest en Budapest (11 januari 2011) en Brussel (31 januari 2011).

Qatar Airways hoopt in 2013 op de 120 belangrijkste bestemmingen wereldwijd te vliegen, met een moderne vloot van 120 vliegtuigen. Op dit moment telt de vloot van de luchtvaartmaatschappij 88 vliegtuigen die naar 92 bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika vliegen.

Brussel

Vanaf 31 januari 2011 zal ook Brussel vijf maal per week bediend worden. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

Reserveringen met vertrek uit Brussel zijn al mogelijk op www.qatarairways.com.

Bron: Piloot & vliegtuig

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Qatar Airways: drie dagelijkse vluchten naar Bangkok”

 1. asiaman zegt op

  ik heb al geboekt bij Qatar… 4.02.11 vertrek ik in brussel met ze.Ben benieuwd naar de maatschappij

 2. ThailandGanger zegt op

  Volstrekt oninteressant. Heb je die wachttijden bij de overstap gezien? Op de terugweg heb je een wachttijd van 20 uur in Doha….. en heen bijna 9 uur. Je verliest 2 dagen van je vakantie daardoor. Je bent dan helemaal geradbraakt als je thuis komt.

  Nee laat maar zitten.

 3. Frans zegt op

  Ik heb al een geboekt ticket met Emirates.
  Dezelfde data ingevuld bij Quatar en dan ben ik €947 kwijt.
  Bij Emirates heb ik 750 betaald.

 4. asiaman zegt op

  die lange overstaptyden zijn bij het goedkoopste ticket… ik heb 90 bijbetaald en heb nu een overstaptyd v 55′ bij de heenvlucht en bij de terugvlucht 1u25 Zal me nog moeten haasten 🙂 ik heb 652 euro betaald 4/02 vertrek en 4/03 terug… Qatar is n 5 sterren maatschappij,ben benieuwd naar ze

  • Steve zegt op

   dat lijkt me goed te doen. Een overstap is voor mij ook geen punt zolang het maar binnen 2 uur is. Even de benen strekken en een bak koffie drinken. kan prima.

  • ThailandGanger zegt op

   Dus als je 90 euro bij betaalt mag je voorin en vlieg je sneller? Hahaha

   Er gaan maar 3 vluchten per dag naar Thailand… Dus je hebt altijd lange wachttijden. Hoe ziet je reisschema er dan uit?

   Welke vlucht ik ook kies, duur of goedkoop ik kom op die lange wachttijden uit.

   • Martin zegt op

    Beste Thailandganger met Qatar moet je vanaf Brussel vliegen en dan zijn de kortse vliegtijden heen 14 uur en terug 15.10 uur.
    Rechtstreeks vanaf Amsterdam met China heen 10.45 uur terug 11.45 uur.
    Verschil ongeveer 3.15 uur langer met Qatar.
    Verschil in langere vluchttijden is afhankelijk van de datum van vliegen.
    China 1031 euro Qatar 912 euro.
    Prijsverschil, Qatar 120 euro goedkoper. (6/2 tot 3/7 2011)
    De goedkoopste stoelen op 4/2 zijn volgeboekt
    Voortaan iets beter en flexibeler zoeken. (en wat minder hahahaha)

    • ThailandGanger zegt op

     Beste Martin,

     In de periode dat ik kan gaan zijn er bij Qatar geen “korte” wachttijden meer beschikbaar. We hebben het over 1 maand vanaf begin in april vanaf brussel. Terug wel, maar heen wachttijden van 8 a 9 uur in Doha. Vind ik veel te lang. En wat dat hahaha betreft… relax man af en toe even lachen. Het ging om voorin in het vliegtuig ga je sneller en heb je minder wachttijden…..

     Groet !!!

 5. asiaman zegt op

  hier mijn reisschema ThailandGanger! vertrek Brussel 15:35 aankomst Doha 23:55
  vertrek Doha 0:50 aankomst BKK 11:35 en bij terugvlucht vertrek BKK 2:35 aankomst Doha 6:00 vertrek Doha 7:25 aankomst Brussel 12:35
  kijk maar bij joker.be of connections.be (iets duurder) of E-bookers.be (of nl) dan zie je de verschillende reistyden met de verschillende prijzen (prijs is nu wel anders dan toen ik boekde in september) 4 februari zeg ik haha 🙂

  • ThailandGanger zegt op

   Ik zag net inderdaad dat er van uit brussel kortere wachttijden mogelijk zijn in Doha.. Heb even gekeken voor de maand april maar ik denk dat al veel plaatsen weg zijn. Ben benieuwd naar je ervaringen. Brussel is voor mij ook nog wel te doen. Prijstechnisch zit het wel goed moet ik toegeven. Alleen die vreselijke lange wachttijden bij de overstap. Ik kan dat niet meer.

 6. castle zegt op

  De voordelen zijn mij niet duidelijk,als ik rechtstreeks kan vliegen met china t.w. een 3mnd ticket en kostenloos wijzigen voor 795eu.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website