Qatar Airways heeft een mega order bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing geplaatst. De luchtvaartmaatschappij van het oliestaatje plaatste een order voor dertig Boeing 787-9 Dreamliners en tien 777-300ER’s ter waarde van 11,5 miljard dollar.

Daarnaast werd er een intentieverklaring  getekend voor de aanschaf van zestig 737 MAX 8’s, met een totale waarde van bijna 7 miljard dollar.

Deze intentieverklaring voor de 737’s is een zware klap voor concurrent Airbus. Qatar Airways is ontevreden over de productieproblemen met de A320neo. De order die de Arabieren al eerder plaatste voor dit type toestel bij het Europese Airbus, zou wel eens afgeblazen kunnen worden.

Qatar Airways is de nationale Luchtvaartmaatschappij van Qatar en heeft als Doha als basis. Ze vliegt naar meer dan 100 internationale bestemmingen met een vloot van ongeveer 150 vliegtuigen. Ze is één van de zes maatschappijen wereldwijd met een vijf sterren beoordeling door Skytrax. Op 30 oktober 2013 werd de luchtvaartmaatschappij volledig lid van de Oneworld alliantie.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website