Qatar Airways komt binnenkort met een vijfde route naar Thailand: vanaf 28 januari 2018 vliegt Qatar vier keer per week van Doha naar U-Tapao bij Pattaya. De maatschappij uit de Golfregio zet daarvoor een comfortabele Boeing 787-8 Dreamliner in, die plaats biedt aan 254 passagiers.

Qatar vliegt nu al naar Bangkok, Krabi en Phuket. In december komt daar ook een route naar Chiang Mai bij. Daardoor zal de maatschappij vanaf januari 64 per vluchten per week aanbieden naar Thailand.

Pattaya Airport of U-Tapao International Airport ligt halverwege Pattaya en Rayong op ongeveer 40k m van de stad Pattaya. De luchthaven heeft een aantal dagelijkse binnenlandse en internationale vluchten, o.a. naar Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Hat Yai en Udon Thani in Thailand.

Pattaya

Pattaya is gelegen aan de Golf van Thailand op 147 km ten zuidoosten van Bangkok. Het is in 25 jaar tijd uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een internationale badplaats. Pattaya Beach is 4 kilometer breed en gelegen aan de Baai van Pattaya. Ten noorden van Pattaya ligt het dorpje Naklua en ten zuiden ligt Jomtien Beach. Langs Pattaya Beach vindt je vele restaurants, winkeltjes en souvenirkraampjes. Aan Jomtien Beach (6 kilometer breed) kan je heerlijk zwemmen en zonnebaden. In de buurt van de stad zijn de eilandjes Koh Samet en Koh Larn te vinden.

Bron: UpintheSky


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Qatar Airways vliegt vanaf 28 januari 2018 van Doha naar Pattaya”

 1. Dennis zegt op

  Dat wordt een interessante route; kleiner vliegveld en dus minder “immigration”- problemen, dichter bij Pattaya dan Bangkok (als je Pattaya als bestemming hebt dan…)

  Jammer dat de 787 wordt ingezet. Het woord “comfortabel” mag wel uit het artikel. Dat is de 787 van Qatar niet; 31 inch seatpitch en 16,5 inch brede stoelen in Economy. Misschien op termijn de 777 (hopen we dan maar).

  Vliegtijden sluiten helaas niet echt aan bij de vlucht uit Amsterdam:

  Doha – Utapao 20.05 – 06.30 op dinsdag, donderdag en zaterdag

  Utapao – Doha 07.50 – 11.40 op woensdag, vrijdag en zondag (ik vraag me af of ze die turnaround in 1 uur en 20 minuten voorelkaar krijgen, maar dat terzijde…)

  • Henrie zegt op

   Er is geen goede aansluiting als je van Amsterdam naar Doha vliegt, 1 dag wachten om door te kunnen vliegen naar Utapao.
   @ Dennis: Een turn around hoeft ook niet in 1 uur 20 minuten, ze hebben 25 uur en 20 minuten de tijd.

   • Dennis zegt op

    Henrie,

    Ik begrijp waar de verwarring vandaan komt, maar aankomst is niet dezelfde dag. Door het tijdsverschil en de vluchtduur vertrekt de vlucht op dinsdagavond,, maar komt woensdagochtend aan. En 1,5 uur later weer terug naar Doha….

    Vertrek is dinsdagavond 20.05 uur in Doha, aankomst is 06.30 uur OP WOENSDAG in Pattaya.

    Terug is het woensdag 07.50 uur in Pattaya, en dat is 1 uur en 20 minuten later…

 2. rob zegt op

  Niks mis met de vluchttijden, mooie vroege aankomst en de vertrektijd is ook een stuk beter dan ergens om 02.00 uur in de nacht.

  En een paar uur overstaptijd in Doha is niet echt een straf.> sigaretje, biertje, hapje eten.

  Ach, en wat is comfortabel in de economy? Bij geen enkele maatschappij vlieg je in die klasse comfortabel, daarom kies ik altijd business. De meeste mensen zullen meer interesse hebben in de vluchtprijs.

  • Dennis zegt op

   Business is niet voor iedereen weggelegd. Ik mag op kosten van de baas (nou ja, werkgever) business vliegen. Prive vlieg ik zowel economy als business (ik verzamel nogal wat “mijlen” en kan dus vaak wel upgraden).

   Economy is natuurlijk niet te vergelijken met een businessclass stoel die full-flat kan, maar juist dan maakt het veel verschil. 31 inch seatpitch is echt te weinig! En als je dan ook nog krappe stoelen hebt qua breedte, dan zit je echt tegen de schouders aan van je buurman/- vrouw en met je knieen tegen de stoel voor je. Dat is geen pretje.

 3. rori zegt op

  Hmm ga meteen zoeken hoe dat naar Jomtien gaat. Lijkt mij echt een genot te worden.
  Eh hoeveel kg bagage mag er mee

  • Henny zegt op

   30 kg en 6 kg handbagage mag ermee.

 4. Rob zegt op

  Let op
  Het gaat in op 18januari
  Vliegticket is 1200€
  Reistijd 33uur
  Dit alles volgens de site van Qatar Airways.
  Dus voorlopig GEEN OPTIE!!

  • Bert zegt op

   Die vlucht is ook niet uitsluitend voor NL-ers bestemd.
   Doha is een knooppunt, waar vluchten uit de hele wereld bijeen komen.
   Dus die vluchten zullen best wel vol zitten anders begon Qatar er niet aan.

  • Gert zegt op

   Hoe kom jij aan 33 uren vliegtijd?
   Het is rechtstreeks van Doha naar U-Tapao toch,dan zal 6 of maximum 7 uren wel goed zijn zeker.
   Ik vlieg om de 6 weken van thailand (Suvarnabhumi)naar Doha en terug dikwijls nog geen 6 uur!!!

 5. Rob zegt op

  P.s
  Bagage is bij econmie clas.30k
  Wel een zeer goede service en goed eten incl. Flesje wijn.
  Vorig jaar met Qatar Airways gevlogen
  Prachtig vliegveld.

 6. chris zegt op

  Elke vlucht vol met geile (streng) Islamitische jongemannen die rechtstreeks naar de bargirls gaan/moeten. Redenen: alcohol (verboden in het vaderland), sex voor het huwelijk (ook verboden in het vaderland) en verkenning van de eigen sexualiteit (meer vrouwen tegelijkertijd, ladyboys, gay mannen). Een minderheid komt nog om de straatraces.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Chris,gelukkig dat Pattaya ook nog bezoekt wordt van jongemannen uit de z.g.n. Christelijke landen. Jongemannen die Pattaya uitsluitend bezoeken,voor het prachtige strand,de natuurlijke omgeving,en hun dagelijkse tempel bezoeken.
   Stel je voor deze laatst genoemden zouden net zoals veel Islamische mannen,hoofdzakelijk komen voor het barbezoek,het nuttigen van alcohol,en het goedkoop uitleven van hun sexuele fantasiën.
   Al deze toeristen zouden het prachtige vissersdorp Pattaya,zomaar veranderen kunnen, in een Night spot, met vele bars, en sexgelegenheden,die verstorend zouden werken op de veelal serieuze Pattaya bezoekers, die uitsluitend komen voor rust,strand,en cultuur.555

   • chris zegt op

    Helemaal mee eens, maar deze Christelijke jongeren stappen niet op in Doha maar meestal in de USA (wink). In West-Europa zijn deze joneren nauwelijks meer te vinden en hun favoriete vakantiebestemming is Israel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website