Prima jaar voor Europese luchthavens

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
7 februari 2016

De luchthavens in Europa hebben over het algemeen een goed jaar achter de rug en realiseerden een gemiddelde groei van 5,2 procent. Dat komt neer op 1,95 miljard reizigers in 2015.

Schiphol liet eerder al weten meldde vorige maand al een groei van 6 procent, en kwam daarmee op een recordaantal van 58,2 miljoen passagiers.

De grootste luchthaven van Istanbul loste in 2014 Schiphol al af als vierde luchthaven van Europa, en is afgelopen jaar ook Frankfurt voorbij gestoken. Alleen Heathrow in Londen (74,9 miljoen) en Charles de Gaulle bij Parijs (65,7 miljoen) waren drukker bezocht.

De vraag naar vliegreizen zit in de lift dankzij de verbeterde economische omstandigheden, lage olieprijzen en het ruime monetaire beleid in de eurozone.

Bedreigingen voor een verdere groei van de luchtvaart in Europa is de vluchtelingencrisis, het mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en de verhoogde terreurdreiging. Ook de slechtere economische vooruitzichten in veel opkomende markten kunnen de passagiersgroei afremmen.

Bron: www.aci-europe.org


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website