(hans engbers / Shutterstock.com)

Luchtreizigers moeten rekening houden met gestegen parkeerprijzen op luchthavens, zker met de mei- en zomervakantie in aantocht. De parkeerkosten voor een weekend (+14%, vrijdag t/m zondag) en een week (+8%, zaterdag t/m zaterdag) zijn fors gestegen in vergelijking met 2019, het laatste pre-corona jaar. 

Een weekend en een week parkeren kost gemiddeld 5 euro meer dan voorheen. Op de twee grootste luchthavens in Nederland en België, Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport, ligt de prijs van een weekend parkeren zelfs 15 euro hoger.

Vliegvelden hebben door verschillende oorzaken te maken met gestegen uitgaven, deze kosten worden onder andere doorberekend aan parkeerders op het vliegveld. Vroegtijdig online reserveren blijft het advies.

Bron: Vliegveldinfo.nl

4 reacties op “Prijzen parkeren op luchthavens flink gestegen: Weekend parkeren Schiphol en Zaventem 15 euro duurder”

 1. bert zegt op

  Schiphol en Zaventem zijn ook prima met de trein bereikbaar. Hiermee kun je flink wat kosten uitsparen. Met dat geld kun je leuke dingen doen in Thailand.

  • Nico zegt op

   Vorige maand heb ik 125 euro betaald voor 28 dagen parkeren recht tegenover de luchthaven Zaventem.
   Treinticket heen en terug zou mij 38 gekost hebben, met een dubbel zo lange reistijd naar de luchthaven. En niet te vergeten de parking aan het station is ook niet gratis ….

   Als ik na een reis van om en bij de 16 uren voor de boeg of achter de rug heb, heb ik alles behalve goesting in meer wachttijden en treinritten om 80 euro uit te sparen.

 2. henk hendrik zegt op

  wat ook een goed tip is . ik laat mijn bagage en de kennisen die eventueel mee gaan uitstappen op Schiphol , rij door (alleen) naar hoofddorp . parkeer de auto aldaar Buiten de blauwe zone .en loop +/- 1 km naar het treinstation om naar Schiphol te gaan .is voor mij de voordeligste oplossing .zorg er wel voor dat alles open staat in de auto zodat eventuelle boefjes zien dat er niets te hallen valt

  • RonnyLatYa zegt op

   En hoe keren die kennissen dan terug naar huis en ze daar zijn? Met het OV?

   Misschien een idee om aan de kennissen te vragen om terug te keren met jouw wagen en ergens bij hun te parkeren? Of is daar niemand bij die met de auto kan rijden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website