De bekende prijsvechter AirAsia wil een dochterbedrijf in China. Het bedrijf heeft al dochterondernemingen in Thailand, Indonesië, India, Japan en op de Filippijnen. Om de Chinese markt te bedienen is het op zoek naar lokale partners.

CEO Tony Fernandez, die op de Farnborough Air Show een grote order plaatste voor honderd Airbus-vliegtuigen, laat weten dat Chinese passagiers nu al goed zijn voor veertig procent van de omzet van de budget airline.

De Chinese markt kent is al aardig vol met luchtvaartmaatschappijen. China Southern Airlines is de grootste, gevolgd door staatsbedrijf Air China. De bekendste prijsvechters zijn  Spring Airlines en Ruili Airlines.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Prijsvechter AirAsia heeft ook China op het oog”

  1. Daniël M zegt op

    Ter info voor wie het wilt weten: AirAsia is een Maleisische maatschappij. (zie ook de foto bij het artikel)

  2. Ma zegt op

    We boekten altijd bij airasia, de aanbiedingen vanuit Bangkok die ‘s maandags op internet kwamen , nu al een paar maanden aanbiedingen van Kuala Lumpur, niets meer vanuit Bangkok. Heel jammer, weet iemand waarom dit is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website