Het overlijden van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej is slechts korte tijd van invloed geweest op het aantal geboekte tickets en de vliegticketprijs naar Thailand, zo schrijft NU.nl, die daarvoor de cijfers van vergelijkingswebsite Vliegtickets.nl aanhaalt.

Koning Bhumibol overleed 13 oktober op 88-jarige leeftijd. Ondanks dat er in de week na het overlijden van de Thaise koning circa 13 procent minder vliegtickets naar Bangkok zijn geboekt ten opzichte van de voorafgaande week, werd deze daling in de daaropvolgende week van de maand, mede dankzij campagnes van verschillende luchtvaartmaatschappijen, ruimschoots gecompenseerd.

“Luchtvaartmaatschappijen hebben vrijwel direct ingespeeld op de veranderende vraag. Doordat de prijzen van tickets naar Bangkok zijn verlaagd, zijn er uiteindelijk meer vliegtickets verkocht”, zo laat een woordvoerder van de vergelijkingssite weten.

KLM kwam in oktober met een campagne waar ook vliegtickets naar Bangkok in op waren genomen. De verkoop van vliegtickets zijn daardoor met 47 procent gestegen ten opzichte van een week eerder.

2 reacties op “‘Overlijden Thaise koning zorgde voor 13% minder vliegtickets naar Thailand’”

 1. rob zegt op

  Ik ben en maand terug uit Thailand en heb voor mijn ticket bij Qatar 550€ betaald
  We vliegen over 5 weken en betalen een retour Bangkok voor 3 maanden 890€ pp evergreen de luxe bij EVA AIRE
  De prijzen zijn nauwelijks gezakt in vergelijking met vorig jaar .
  Let wel op VOOR 13 December boeken wij waren iets te snel vandaar de 890€.
  Maar 1 dag eerder en 100€ voordeliger
  .Hoogseizoen begint bij de meeste vliegmaatschappijen op 13 December.
  Uitzonderingen daargelaten.!!!!

 2. chris zegt op

  De Thaise economie voelt niet erg veel van de schommelingen in het aantal vliegtickets. Alleen van Thai Airways blijft het bedrag in Thailand achter, van alle andere vliegtuigmaatschappijen niet.
  Meer bepalend voor de Thaise economie zijn de bestedingen van de buitenlandse toeristen of zakenmensen in dit land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website