Prijsvechter Norwegian, die aankondigde met stuntprijzen van Oslo naar Bangkok te vliegen en in de toekomst waarschijnlijk vanaf Amsterdam naar Bangkok, heeft noodmaatregelen moeten nemen nu de komst van de B787 toestellen is vertraagd.

Gezien de technische problemen met de accu’s van de B787 zal dit toestel waarschijnlijk de komende maanden niet zal vliegen. Norwegian heeft acht Dreamliners in bestelling staan, waarvaan de eerste in april geleverd zou worden. De budgetmaatschappij heeft een oplossing gevonden om de start van de nieuwe routes niet te hoeven uitstellen. Vanaf eind mei zal de maatschappij A340-300′s van HiFly leasen om deze in te zetten op de route naar Bangkok die op 1 juni van start gaat. De A340’s worden eerst geleased tot eind augustus.

Norwegian is in tien jaar tijd al uitgegroeid tot de tweede luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en de derde lowcost van Europa na Easyjet en Ryanair. Maar het bedrijf rukt verder op: begin dit jaar werden zelfs 222 nieuwe vliegtuigen besteld, de grootste vliegtuigorder ooit in Europa. In mei en juni starten de eerste intercontinentale vluchten van Oslo naar New York en Bangkok. Nadat bekend werd dat een enkele reis geboekt kon worden vanaf 137 euro, raakte de website overbelast en onbereikbaar.

Norwegian zegt te kunnen stunten met de prijzen door het inzetten van zuinige vliegtuigen en te besparen op de operationele kosten door gebruik te maken van een Thaise cabin crew (die ook naar New York zal vliegen).

3 reacties op “Norwegian zet tijdelijk A340′s vliegtuigen in naar Bangkok”

 1. marc mortier zegt op

  Laat de concurrentie spelen; de consument/reiziger wordt er (hopelijk) beter van.

 2. leon zegt op

  Inderdaad laat de concurentie maar zijn gang gaan, maar ik denk dat ze voor de prijs van 139 euro dit niet lang vol gaan houden.
  Wat ik ook kwijt wil, maar weet niet of het hier mag dit ergert me enorm??
  Elke keer zie je in de banners zowel op deze site als bij de reisbureau’s, ik noem er nu 2 333Travel Bmair dat ze tickets aanbieden voor rond de 650 eur inclusief 1 nacht gratis hotel.
  Trap hier niet in ,want dat hotel betaal je gewoon zelf (niet gratis).
  Als je naar de directe sites van de airlines gaat zie je gewoon dat ze gemiddeld 50 euro minder vragen voor het ticket, moraal van het verhaal niets is voor niets.

 3. Cor Verkerk zegt op

  Hopelijk komt deze maatschappij heel snel naar Amsterdam.
  Toch maar eens nagaan wat een reis vanaf Amsterdam met deze maatschappij gaat kosten

  Hartelijke groet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website