Het is altijd een gedoe, de veiligheidscontrole op Schiphol en andere luchthavens, gelukkig lijkt daar in 2018 een einde aan te komen. Je hoeft dan niet meer je handbagage en je laptop uit te pakken.

Schiphol test deze week een nieuw scanapparaat dat het mogelijk maakt voor passagiers om laptops en vloeistoffen in hun handbagage te laten zitten. De nieuwe technologie maakt een 3D-scan van de inhoud van de bagage.

Het voordeel is volgens een woordvoerder van de luchthaven dat de scans minder tijd kosten. Daarnaast is de controle nauwkeuriger.

Schiphol gebruikte de nieuwe scanner al voor bagage van overstappende passagiers. Nu worden de scans ook getest voor vertrekkende vluchten.

In Vertrekhal 3 zal de proef worden uitgevoerd. Als alles goed gaat, worden de 3D-scans in 2017 en 2018 op de hele luchthaven gebruikt.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nieuwe scanner Schiphol: geen tassen meer leeghalen”

  1. David H. zegt op

    Uitgezonderd de laptop deed ik dat van mezelf al …., aan de snelheid die de security van je verwacht loop je risico een en ander te verliezen uit het oog ,geld bleef veilig achter de rits in de tas met slot er op , indien nodig in te kijken zal security het wel vragen hoor .!.
    En heb er nog nooit een opmerking over gehad


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website