Brussels Airport heeft een drukke eerste maand van de zomervakantie gekend, met bijna 2,5 miljoen passagiers. Een record voor de luchthaven in België. 

In de eerste zomermaand heeft Brussels Airport elke dag gemiddeld 80.000 passagiers ontvangen. Dat zijn er 5.000 meer dan in juli vorig jaar. Dit is een stijging met 6,3% in vergelijking met juli vorig jaar en ligt in lijn met de groei op andere Europese luchthavens.

Het aantal lokaal vertrekkende passagiers is met 5% gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. Vooral Brussels Airlines en de low cost maatschappijen tekenen groei op, maar ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen hebben positieve cijfers.

Het aantal transferpassagiers is sterk gestegen met 16,9%. Dit toont het groeiende belang en de ontwikkeling van Brussels Airport aan als hub binnen het wereldwijde Star Alliance netwerk.

Het aantal vluchten op Brussels Airport is zeer licht gestegen met 2% in vergelijking met juli vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad op de passagiersvluchten blijft stijgen van 79% naar bijna 82%. Het aantal passagiers per vlucht stijgt daarmee van 119 in juli 2014 naar 125 in juli dit jaar.

2 reacties op “Nieuw record Brussels Airport: Bijna 2,5 miljoen passagiers”

 1. Louvada zegt op

  Tijd dat de service een beetje bijgestuurd wordt. Staakt de ene dienst niet is het de andere, er loopt daar duidelijk altijd wel iets mis. Persoonlijk ben ik met mijn echtgenote op 01 augustus vertrokken naar Bangkok.
  Bij aankomst bleek dat mijn bagage nog in Brussel stond, reden : de sorteerband was defect ?
  Dank zij de goede service van Thai Air hebben ze de dag nadien de valiezen tot ons verblijf gebracht, die van mijn echtgenote echter 2 dagen later. Ze waren er in Brussel nog in geslaagd haar bagage op een verkeerd vliegtuig te laden……..

  • RonnyLatPhrao zegt op

   In die meer dan 20 jaar dat ik naar Thailand ga ben ik bijna altijd vanuit Zaventem vertrokken.
   (Ligt gewoon dicht bij mijn Belgische woonplaats, niets anders)
   Eerst met tussenstop en met allerlei maatschappijen, de laatste jaren, sinds Thai vliegt op Brussel, met rechtstreeks vlucht.
   De laatste jaren ga ik nog 2x per jaar voor korte tijd naar België, en dat is dan altijd via Zaventem.
   Ik wil maar zeggen dat ik Zaventem en zijn grillen toch al een aantal jaren ken

   Ik ben volledig akkoord dat er wel steeds wat aan de gang is. Is trouwens ook altijd zo geweest.
   Stakingen, werkonderbrekingen, stiptheidsacties of wat ook… Je bedenkt het en Zaventem heeft het.
   En dan mogen we ons nu gelukkig prijzen dat de “Untouchables” (dat dachten ze toen toch) er niet meer zijn, namelijk SABENA.
   Die grillen zijn ook de reden dat ik steeds kies voor een zaterdag, zondag of feestdag om te vertrekken, omdat ik weet dat vakbonden toch zo van hun WE of feestdag houden, d.w.z de kans op acties is dan minder, maar nooit uit te sluiten natuurlijk.

   Van de bagageafhandeling mag ik echter niet klagen.
   In die meer dan 20 jaar nog nooit een bagagestuk verloren of laattijdig weten aankomen, en hopelijk blijft dat ook zo.
   Ofwel heb ik dan al meer dan 20 jaar geluk, ofwel had jij nu pech, want een sorteerband die stuk loopt kan overal gebeuren natuurlijk. Daarentegen de valies op een verkeerde vlucht zetten zou niet mogen gebeuren.

   Maar ja, toch blijf ik Zaventem gebruiken.
   Suvarnabhumi is 20 minuten van ons Thaise woonplaats en Zaventem is 20 minuten van onze Belgische woonplaats.
   Het zal dat wel zijn zeker….. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website