Niet vergeten in je handbagage

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
24 april 2015

Ga je binnenkort naar Thailand op vakantie met het vliegtuig? Dan zijn er een aantal zaken die je niet moet vergeten om in je handbagage mee te nemen. Welkekoffer.nl heeft zes items voor je handbagage geselecteerd die ervoor zorgen dat je met een gerust hart naar Bangkok kan vliegen.

1. Kauwgom
Ken je dat vreemde gevoel aan je oren wanneer je in een vliegtuig zit dat daalt? Dat ‘ploppen’ kun je voorkomen, of in ieder geval verminderen door op kauwgom of een snoepje te kauwen. Een andere tip is regelmatig te gapen, je voelt je oren dan direct openklappen. Wellicht de belangrijkste aanbeveling, vraag je buurman of buurvrouw je wakker te maken voordat de daling ingezet is. Word je pas wakker als het vliegtuig de grond al heeft geraakt? Dan kun je, naar alle waarschijnlijkheid, je buurman niet meer horen. Wel lekker rustig, ook een voordeel.

2. Telefoonoplader
Naast kauwgom, is ook je telefoonoplader een essentieel item om niet te vergeten in je handbagage. Wat als je grote reiskoffer zoek raakt of achterblijft? Dan kun je in ieder geval nog wel je belangrijkste communicatiemiddel (mobiele telefoon) blijven gebruiken. Dat geeft toch, onder omstandigheden, iets meer een gevoel van rust.

3. Muziek
Niks is zo lekker als je afsluiten van alle rumoer in een vliegtuig. Kies die lekkere playlist, die je de uurtjes in het vliegtuig doorhelpt. Wel eens aan een audioboek gedacht? Ook een leuke optie, luister naar een fascinerend verhaal en hang lekker achterover met de oogjes gesloten in je vliegtuigstoel.

4. Leesvoer
Ben je student? Zorg dan dat je een studieboek meeneemt, maar dan ook alleen een studieboek. Hierdoor word je bijna gedwongen iets nuttigs te doen met de beschikbare tijd in het vliegtuig naar het Land van de Glimlach. Al klaar met de studie? Zorg dan in ieder geval voor leesvoer om de tijd te doden. Denk hierbij aan een goed boek of e-reader, interessant tijdschrift of simpelweg de krant.

5. Tablet/telefoon
Wanneer je wel gedacht hebt aan je telefoonoplader, maar niet aan je telefoon dan wordt het lastig, logisch. Maar het nut van de mobiele telefoon onderschat je misschien. Zet namelijk alarmtelefoonnummers zoals bijvoorbeeld het telefoonnummer om je pinpas te blokkeren op je Gmail. Hier kun je namelijk overal ter wereld bij. Een tablet zorgt vooral voor vertier onderweg met spelletjes en series. Netflix is hierbij het toverwoord.

6. Medicijnen
Het klinkt vanzelfsprekend, toch vergeten veel mensen medicijnen in de handbagage mee te nemen. Het kan ook zijn, dat gewoonweg het risico wordt genomen dat je op tijd weer bij de medicijnen kunt. Maar waarom dit risico nemen? Het is gewoon toegestaan medicijnen mee te nemen in je handbagage, doe dit dus ook! En zelfs als je geen medicijnen gebruikt kan het handig zijn op wat paracetamol mee te nemen, door de vliegen op grote hoogte en de droge lucht in het vliegtuig krijgen sommige mensen hoofdpijn, dan is het prettig een pijnstiller bij je te hebben.

Zorg ervoor dat je de voorbereiding op je reis niet onderschat. Wanneer je dit goed doet, geeft dit een fijn gevoel van rust.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Niet vergeten in je handbagage”

 1. Sjaak S zegt op

  Ikzelf zou ook een tandenborstel met pasta meenemen (ik heb een leuke set in een doosje hier in Thailand gekocht). Een extra shirt is niet verkeerd en wat deodorant. Als je tien uur lang met je armen naast je lichaam zit en daarvoor al een paar uur onderweg was, is de bacterie kolonie onder je armen toch flink gegroeid.
  Ook je waardevolle documenten in je handbagage!!
  Heb je een laptop, NIET in je koffer doen. Mee in je handbagage.

  Kauwgum helpt nauwelijks. Je moet gewoonweg tijdens een landing je mond dicht maken, je neus dichtknijpen en zachtjes proberen door de neus naar buiten te ademen. Daardoor vul je de buizen van Eustachius en zorg je voor tegendruk. Je merkt zelf wanneer je je beter voelt. Vooral niet te hard blazen, want anders heb je een geweldige oorpijn. Het is ook de reden waarom je nooit met een (neus) verkoudheid moet vliegen. Je kunt dan geen tegendruk uitoefenen.

  Er zijn twee dingen die je in je handbagage moet doen: dingen die je tijdens de vlucht kunt gebruiken en dingen die je absoluut niet mag verliezen.

  Een koffer kan eerder verloren gaan dan handbagage. Ik heb gelukkig nog nooit wat verloren, maar wel al drie of vier keer mijn koffer niet op tijd gekregen. Koffers kunnen verloren gaan (hoewel de kans minimaal is – nog minder dan dat je vliegtuig afstort).
  En koffers worden gestolen. Waar je bij staat. Er zijn trucs bekend, waarbij bijvoorbeeld iemand met een grote koffer je koffer steelt. Die wordt eenvoudig over je eigen koffer heen gedaan en dan wordt ie meegenomen.

  • joannes zegt op

   Ik gebruik bij de landing altijd van die dopjes die de duikers in hun oren stoppen bij het duiken. Werkt perfect ….voor mij toch. En wat koffers en of handbagage betreft, er zijn hele volksstammen die het nooit leren, ik amuseer me met het kijken naar mensen die zo vreselijk onoplettend zijn en hun bagage onbewaakt laten staan. Heb al een keer een diefstal kunnen voorkomen, wat kon die man hard lopen, toen ik schreeuwde dat hij de dief was. Hij liet alles vallen en verdween in de drukte.

   • Christina zegt op

    Deze oplossing werd mij aangeboden door het cabine personeel en het helpt.
    2 lege plastic bekertjes met daar in watjes gedrenkt in water op beide oren houden probleem opgelost. Tip neem zelf je watjes mee.

 2. Dennis zegt op

  Kauwgom is meer handig om een vervelende geur uit de mond te voorkomen, mits je natuurlijk geen tandeborstel en tandpasta hebt meegenomen. Je kunt (op Schiphol of bij de drogist) een kleine verpakking kopen, want een grote tube mag helaas niet het vliegtuig in. Mijn overstappen in Dubai worden altijd dankbaar door mij gebruikt om mezelf te verfrissen, incl. tandenpoetsen!

  Telefoonlader kan, maar beter nog lijkt me een “powerbank”; Een apparaatje ter grote van hooguit een pakje sigaretten met 5000 mAh (of meer) aan stroom. Genoeg om je telefoon (circa 2500 mah) mee op te laden en eventueel ook je tablet van wat reservestroom te voorzien.

  Let wel op dat veel airlines tegenwoordig heel voorzichtig zijn met extra accu’s in bagage! Lithium Ion batterijen kunnen wel eens in de brand vliegen (zeldzaam, maar Martijn Krabbe en KLM kunnen erover meepraten)..

 3. Peter zegt op

  Ik heb altijd een flesje neusspray bij me, 5 a 10 minuten voor het opstijgen of landen even sprayen en geen probleem.

  Accu’s en ook powerbanks mogen wel in de handbagage maar niet in de koffer.

  Denk er ook aan om b.v. een nageltang uit de handbagage te doen en in de koffer, op de heenvlucht via Dubai was het geen probleem maar op de terugreis was het op Dubai wel een probleem en werd het ingenomen. Er werd naar een groot plakkaat gewezen waar het op zou staan maar alleen schaartjes stonden erop (misschien wilde de beveiligingsbeambte het zelf wel hebben.
  Op Dubai heb ik vaker problemen en haal vele hevel veel zaken over vanuit mijn toilettas in de handbagage naar de koffer.

 4. LOUISE zegt op

  Hallo redaktie,

  Even 3 hele belangrijke aanvullingen.

  – Dames met een “ruim” voorkomen een extra BH in de handbagage, want die tweeling petjes die je hier
  kan kopen is een giller.
  Plus een verschoning in kleding er bij.

  – Zo ook dus met een badpak is hetzelfde verhaal, en misschien een pareo is ook makkelijk.

  – Men heeft b.v. 2 koffers.
  Doe half man/partner en half vrouw/partner baggage in beide koffers.
  Heeft men toch altijd iets wanneer er 1 koffer later komt cq verdwenen.

  LOUISE

  • Sjaak S zegt op

   Louise, je laatste opmerking over die twee koffers is de beste en meest geniale opmerking die ik gelezen heb. Ben ik toch zelf meer dan 30 jaar onderweg geweest en heb op vakanties al drie keer mijn koffer pas laat gekregen. Had ik dat zo gedaan, dan had ik nooit extra spullen moeten kopen.
   Alleen: je partner moet natuurlijk ook mee willen werken. Als er dan een koffer weg is, is het gegarandeerd de koffer met de meest waardevolle spullen – die van de vrouw… mijn ex had dan zitten zeuren en klagen totdat de koffer gekomen was, ook al had zij de helft om die dagen door te komen.
   Bij haar was het glas nooit nog half vol, maar al half leeg… 🙂

 5. sjeng zegt op

  Het meenemen van medicijnen kan, maar zorg dat je altijd een medicijn paspoort bij je hebt ( engels ) deze krijg je gewoon bij je huisarts/apotheek. Het voorkomt nl problemen mocht men je spullen controleren en niet weten wat je nu eigenlijk aan medicatie bij je hebt.
  Wat ik eigenlijk een van de belangrijkste dingen vind is, stel je koffer is weg…neem daarom altijd in je handbagage 1 reserve onderbroek, en 1 t-shirt mee ( dat is gewoon handig en neemt geen plaats in )

  • Jack G. zegt op

   Een paar gezien dat mensen eten op hun kleding kregen door onhandige buren/FA of door eigen gekluns. Dan is het wel lekker dat je even kan omkleden. Ik heb collega’s die nooit handbagage voorzien van kleding. Bagage komt altijd aan hoor. Tot dat je het een keer hebt meegemaakt. Dan zorg je dat je wel iets bij je hebt. maar ook weer niet zo’n grote koffer die het hele bagagebak nodig heeft om zich te kunnen verstoppen. Ik heb de laatste keer een luisterboek beluisterd en dat was best leuk. Ik had een beetje het vooroordeel dat het een hoog Dikkiedik gehalte zou hebben maar het was lekker spannend.

 6. eugeen zegt op

  “”Ikzelf zou ook een tandenborstel met pasta meenemen””
  Zijn er nog maatschappijen die op lange afstandsvluchten dat niet geven?

  • Sjaak S zegt op

   “Zijn er nog maatschappijen”….. integendeel. Vroeger kreeg je dat soort dingen, maar sommige laten dit soort dingen uit het sortiment om gewicht en daarmee kosten te besparen.
   Bij mijn oude werkgever krijg je dat niet. Lang geleden misschien wel. Ik ben nog nooit met Etihad of een andere Arabische maatschappij gevlogen, dus daarover kan ik niet meepraten.
   Laat je alles van anderen afhangen?
   Ik ben een vrij gemakkelijke passagier: ik neem mijn eigen entertainment mee, drink weinig of geen alcohol en wil eigenlijk gewoon met rust gelaten worden.
   In al die jaren dat ik als steward werkte, verbaasde ik me telkens weer over mensen die werkelijk niks mee namen.

   Trouwens, voor vluchten in het algemeen en speciaal naar Bangkok heb ik nog een goede raad!

   NEEM EEN PEN MEE. Je moet de landingskaartjes invullen. En hoewel er aan boord pennen zijn, zijn er nooit genoeg. Dit kleine schrijfgerei is erg handig. Je zult het waarschijnlijk moeten delen, want als je mijn raad volgt, zul je de enige in je rij zijn, die er een bij zich heeft!

 7. Hemelsoet Roger zegt op

  Lichte zomerkledij meenemen in de handbagage en onderweg je winterkleren verwisselen met die zomerkleren. Anders val je om van de warmte bij aankomst in Thailand. Zeker als je in de winter naar hier komt en je winterkleren aanhoudt. Met zomerkleren aan voel je je echt komfortabel bij aankomst. Oordopjes meenemen is ook ‘n must, dan heb je geen last van je oren bij het opstijgen en landen. Enkele toiletbenodigheden is ook ‘n aanrader om je ‘s morgens behoorlijk te kunnen verfrissen.

 8. Rein van Londen zegt op

  Wat je ook niet moet vergeten….. Als je gewend bent een zakmesje bij je te dragen. Stop deze nooit in je broekzak of handbagage. Gegarandeerd ben je hem kwijt. Altijd meenemen in de hoofdbagage.

 9. Davis zegt op

  Lees hierboven heel interessante tips!

  Zo ook die van het t-shirt.
  Een broek neemt al gauw wat plaats in, doe dat niet.
  Maar heb zo’n oversized dun zomerhemdje met knoopjes.
  Zeer licht in je handbagage, kreukt niet, en draag je het rechtstaand los uit de broek komt dat toch een deel over je kruis. Waarom dat handig is?
  Mors maar om een of andere reden enkele druppels rode wijn of koffie terwijl je zit. Op je mooie pantalon. Dan is zo’n hemdje de redding!

 10. Yvon zegt op

  Ook een plastic flesje is handig in je handbagage. Na het boarden kun je hem vullen bij de toiletten. Ook al krijg je genoeg te drinken in het vliegtuig, maar als je s’nachts vliegt, lopen ze niet zo vaak rond.

  • Niek Beenen zegt op

   Yvon,

   Op de langere vluchten staan er altijd bekertjes met drinken en een kleine snack in de pantry. Die mag je gewoon pakken. Je bent dus niet enkel afhankelijk van het gewandel van het cabinepersoneel.

   Niek

  • Cornelis zegt op

   Vertrouw je er op dat de kranen in de toiletruimtes aan boord drinkwater leveren? Ik niet – en vaak staat dat ook aangegeven………….

  • Sjaak S zegt op

   Yvon, een goede raad, echter niet alle maatschappijen hebben een drinkwatervoorziening bij de toiletten. Ik zou het water dat uit de kraan van de toiletten komt niet drinken. Tenzij het natuurlijk aangegeven staat. Op de Airbus 360 is er zo’n voorziening (bij LH). Het zal wel bij iedere maatschappij anders zijn.
   Maar je kunt wel aan het cabinepersoneel vragen of ze je flesje opvullen, voor na en tijdens de service.
   Als steward had ik daar nooit moeite mee. Soms vroegen mensen me of ik dat met een scheutje appelsap kon mengen. Ook dat gaat.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Ik stop altijd alles in mijn handbagage en dat bevalt me uitstekend.

 12. Mr. Bojangles zegt op

  Neem aub GEEN toiletspullen mee in je handbagage. Want het toilet in het vliegtuig is een toilet! En geen badkamer. Door het als badkamer te gebruiken wordt er nou net een file gekweekt voor mensen die naar het toilet moeten.

 13. colorwings zegt op

  Als je b.v. lenzenvloeistof meeneemt, denk dan ook aan het doorzichtige 1 liter zakje voor vloeistoffen voor de boardingcontrole (het staat er wel aangegeven maar ik weet niet of men daar nog erg strikt in is). Ik had het de laatste keer niet bij me en heb het in een standaard ondoorzichtig tasje gedaan, dit gaf geen problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website