‘Mondiale luchtvaart weer winstgevend’

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
9 juni 2015

Het gaat weer goed met de wereldwijde luchtvaart. De luchtvaartsector boekt dit jaar een winst van 29,3 miljard dollar (26,1 miljard euro), bijna 80 procent meer dan in 2014.

Dat voorspelt de brancheorganisatie IATA maandag tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering. De prognose is 4 miljard dollar hoger dan de raming die in december werd gegeven.

De winstsprong is vooral te danken aan het herstel van de Amerikaanse economie en sterk gedaalde brandstofkosten.

Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn volgens IATA goed voor een gezamenlijke winst van 15,7 miljard dollar. Bovendien is de winstmarge in Noord-Amerika meer dan twee keer zo hoog als in Europa en Azië.

Luchtvaart in Europa

In Europa gaat het ook beter echter de winsten zijn gering. Dit continent gaat gebukt onder hoge belastingen, een veelvoud aan reguleringen en het uitblijven van een Single European Sky.

De Azië-Pacific laat veel tegenstrijdigheden zien . Sommige luchtvaartmaatschappijen laten uitstekende cijfers zien, andere hebben het erg moeilijk. In het Midden-Oosten vindt de snelste groei plaats. Deze regio heeft echter te kampen met de toename van de kosten van de infrastructuur, een vol luchtruim en militaire spanningen.

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website