Vliegen wordt steeds populairder, wereldwijd vervoerde luchtvaartmaatschappijen in 2017 meer dan 4,1 miljard passagiers, een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van de luchtvaartorganisatie ICAO.

Ten opzichte van 2016 groeide het aantal luchtreizigers met 7,1 procent. De groei is voornamelijk terug te voeren op de economische groei in grote delen van de wereld, in combinatie met lage ticketprijzen. De prijzen van vliegtickets bleven laag door de relatief goedkope brandstof.

In Zuid-Amerika groede het aantal passagiers met 10 procent het hardst, gevolgd door Azië/Oceanië met 9,6%.

In Europa zagen vooral prijsvechters een flinke groei van het aantal passagiers. Budgetmaatschappijen zijn in Europa goed voor ongeveer een derde van het totale aantal vervoerde passagiers.

De luchtvaartindustrie was in 2017 goed voor een bedrijfsresultaat van rond 60 miljard dollar en een operationele marge van 8,0%, dat is ook een nieuw record.

Indien de wereldwijde economie blijft aantrekken verwacht de Wereldbank een verder groei van de luchtvaart in 2018.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website