Luchtvaartmaatschappij Finnair zet fors in op Azië

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
6 december 2015

Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland die ook vanaf Amsterdam via Helsinki naar Bangkok vliegt, gaat fors uitbreiden. De maatschappij zoekt honderd nieuwe piloten en heeft honderden vacatures voor cabinepersoneel.

Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij 300 nieuwe medewerkers aan cabinepersoneel werven. Het gaat het om de grootste wervingscampagne ooit van de Finse luchtvaartmaatschappij, meldt Finnair.

De nieuwe personeelsleden zijn nodig vanwege de capaciteitsgroei. In oktober ontving Finnair de eerste Airbus A350 XWB. In totaal zijn er negentien exemplaren van dit type besteld.

Eerder dit jaar meldde de luchtvaartmaatschappij dat de capaciteitsgroei er naar verwachting voor zorgt dat er in 2020 in totaal duizend man/vrouw extra personeel is aangenomen. Eerder dit jaar begroette men al zeventig nieuwe piloten en 130 cabin attendants.

Finnair zet vooral stevig in op de routes van en naar Azië, waaronder Thailand. De airline wil het aantal vluchten naar dit continent in 2020 hebben verdubbeld ten opzichte van het aantal vluchten 2010.

Eerder deze week werd bekend dat de luchtvaartmaatschappij op 15 december start met een code-share samenwerking met Jetstar Asia.

1 reactie op “Luchtvaartmaatschappij Finnair zet fors in op Azië”

 1. Theo zegt op

  Beste bloggers,in de hoop dat finnair wel doet wat norwaygian air het vorig jaar
  Op dit blog beloofde.zij zouden vanaf Amsterdam vele routes gaan doen. Ook
  Bangkok.en de schrik van de KLM ook goedkoop naar new york.
  Ik moet het nog zien.en dan geen aanbiedingen voor 1maand maximum verblijf
  Want die zijn er genoeg.quatar air. Emerates etc.
  We zullen zien.
  Goede reis?
  Theo
  ..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website