(360b / Shutterstock.com)

De verkoop van vliegtickets is ingestort door de “overdreven” reacties van regeringen op de snelle verspreiding van de omikronvariant. Dat is de mening van IATA-topman Willie Walsh. Hij zegt dat landen vooral ineffectieve maatregelen inzetten zoals grenssluitingen, “buitensporig” testen en quarantaines.

Walsh stelt dat dergelijke reisbeperkingen nauwelijks effect hebben op de internationale verspreiding van het virus. Dat heeft de praktijk in de afgelopen twee jaar al uitgewezen. Door de ‘paniekmodus’ van overheden zijn er in december en begin januari veel minder vliegtickets verkocht.

“Deze maatregelen leggen een zware last op levens en middelen van bestaan van mensen”, zegt Walsh. “Als we moeten leren van onze ervaringen, dan mag ik hopen dat meer aandacht besteden aan de gevlogen voor de luchtvaart, aan het begin van dit nieuwe jaar”, zegt hij naar aanleiding van de nieuwste passagierscijfers van IATA.

Deze gegevens dateren van november 2021, want dat is de laatste maand waarover de brancheorganisatie een volledig beeld heeft. Toen liet de vraag naar vliegtickets juist nog een goed herstel zien, geholpen door versoepelingen van coronaregels in diverse landen.

De vraag in november was 47 procent onder het niveau van 2019. Een maand eerder was de vraag nog bijna 49 procent lager. IATA vergelijkt de passagiersaantallen met die van 2019, omdat een vergelijking met het eerste coronajaar 2020 een te vertekend beeld geeft.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

3 reacties op “Luchtvaart niet blij met overdreven reactie op Omicron”

 1. Jacq zegt op

  Inderdaad gooi alles open. Verhoog de prijzen waardoor het niet meer aantrekkelijk wordt om te vliegen. In het kade van milieutransitie is het ook niet meer verantwoord. Het is toch niet te verantwoorden voor onze kinderen. De centrale banken moeten snel alle rentes verhogen zodat de overconsumptie afremt. Dat zal positiefer effect geven aan de verspreiding van de ziekte dan de huidige onnozele maatregelen.

  • fred zegt op

   Waarom de prijzen verhogen om te vliegen ? Opdat alleen welstellende nog zouden kunnen vliegen ? Is iedereen recht geven op een maximum aantal vlieguren per jaar dan geen eerlijkere regel ? Waarom brandstof heel duur maken ? Geef iedereen recht op een maximum aantal liters brandstof per jaar.

   Maar dat is denk ik niet haalbaar want zou TE eerlijk zijn.

  • koen zegt op

   Ik wil toch even reageren als centrale bankier. Er is absoluut geen overconsumptie. Integendeel, de spaarquote van de gezinnen is nog nooit zo hoog geweest als in de coronajaren.
   Bovendien, reizen is verrijkend, reizen verruimt de geest al door de eeuwen heen en draagt bij tot een beter begrip tussen mensen en tot wereldvrede en bestrijding van armoede.
   Ten slotte, vliegtickets duurder maken -zelfs als wilt u de prijzen verdubbelen?- zal echt niet veel reizigers tegenhouden om naar Thailand of elders te vliegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website