Beste lezers,

Hoe kom je aan een negatief imago zoals bij Aeroflot, uiteraard uit het verleden met de oude toestellen en vertragingen. Nu voor het eerst met Aeroflot gevlogen via internet vier weken van tevoren geboekt en voor € 475.00 p.p. twee tickets weten te bemachtigen. Dit na eerst hier en daar wat info te hebben ingewonnen, want wat blijkt zij zijn gewoon een skypartner van de KLM zodoende dat het toestel half KLM en half Aeroflot bezet was.

Van Amsterdam naar Moskou hadden we 20 minuten vertraging door het slechte weer in Moskou maar dit scheelde weer het wachten op de luchthaven aldaar. Twee uur wat wel te doen is. Prima vlucht alleen landen in een sneeuwbui is nieuw voor ons, maar de computers in de toestellen zijn zo geavanceerd dat het meer de idee is dan het gevaar dat er zou kunnen zijn.

Op de luchthaven in Moskou heerst een wat sombere sfeer maar na een paar rondjes langs de taxfree was het alweer boarden. Wederom 25 minuten vertraging door de sneeuw en vorst in Moskou. Voordat we de lucht ingingen werd het vliegtuig eerst nog speciale vloeistof onderhanden genomen om de ijsafzetting te voorkomen.

Het vliegtuig is van hetzelfde type alsmaar China Airlines en EVA Air mee vliegt alleen nog recenter van bouw volgens mij. Vervolgens een prima vlucht met betere maaltijden dan bovengenoemde maatschappijen alleen er is geen alcohol aan boord, dit uit voorzorg.

Voor de volgende keer als de prijs en de overstaptijd acceptabel zijn zeker de moeite waard.

Ingezonden door Jan

16 reacties op “Lezersinzending: Ervaringen met Aeroflot van Amsterdam naar Bangkok”

 1. Alex zegt op

  Boek al jaren tickets voor mijn eigen klanten met Aeroflot en zoals al benoemt werken ze samen met KLM. De vlucht van Amsterdam naar Moskou v.v. is met een KLM vlucht. Afgelopen week prive een ticket voor mijn dochter geboekt in de schoolvakantie voor € 640,- kortom een prima maatschappij en een zeer scherpe prijs. Mag ik reklame maken ? lextravel.nl en thailandgolf.nl ( beide sites moeten geupdate worden )

 2. Björn zegt op

  Idd negativiteit uit het verleden maar Rusland is geen bananenrepubliek ofzo en er zit veel geld. Hier heeft Aeroflot ook de vruchten van geplukt. Moderne vloot en prima verbindingen met goede overstaptijden. Niets (meer) mis mee dus…

 3. Harrybr zegt op

  In mei 2015 met Ukraine Air gegaan. Ook niets over te klagen. Wel voor € 420,- retour.

 4. Rob zegt op

  Beste Jan,

  Ik begrijp je keuze als je op de financiën moet letten. De vergelijking met maatschappijen zoals China en Eva vind ik wel een beetje vreemd. Ik moet zeggen dat ik zelf nog nooit met Aeroflot heb gevlogen ( zal dit ook nooit overwegen ), maar uit alle verhalen/recensies en objectieve verslagen staat de service van Aeroflot in geen enkel opzicht in vergelijking tot b.v. China en Eva en/of andere Aziatische vliegtuigmaatschappij.
  Daarbij moet je misschien ook het morele aspect in het oog houden. Een land met als staatsmaatschappij Aeroflot die het niet zo nauw neemt met onze normen en waarden ( Ukraine / Syrië ) en die nog steeds voor de volle 100% aansprakelijk wordt gesteld voor het neerhalen van vlucht MH17 in de zomer van 2014 vormt een zeker risico. Ook het feit dat Malaysian Airlines vanaf deze maand niet meer vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur vliegt, ligt daaraan ter grondslag.

 5. compuding zegt op

  Ik ben huiverig om met Aeroflot te vliegen, maar nu hoor ik een gunstig bericht, en zal overwegen hier een keertje mee te vliegen.
  Alleen hoor ik dat er geen alcohol geschonken word vanwege de russen, die daar misbruik van maken.
  Is het wel toegestaan om je eigen gekochte alcoholische drank, aan boord, te drinken?

  compuding

  • Martin zegt op

   Nee, dat is uitdrukkelijk verboden, maar een heupflaconnetje doet wonderen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Is vliegen zonder alcohol dan een probleem ? Zo lijkt het tenminste toch.

 6. nico zegt op

  Bovenstaande foto is van een Airbus A330, deze vliegen met een 2-4-2 setting.
  Deze stoelen zijn 18 inch breed i.p.v. de KLM Boeing 777 stoelen van 17 inch.

  Tja, dat scheelt toch 2.4cm en dat is enorm veel voor een zit van 12 uur.

  Eva Air en Air China vliegen de Boeing 777 met 3-3-3 setting en ook stoelen van 18 inch.
  Vroeger vloog de KLM ook de Boeing 777 met 3-3-3 maar heeft ze allemaal omgebouwd naar 3-4-3
  De reacties op Facebook en Seatguru, zijn er niet rouwig om.

  Dus maar gewoon bij een 3-3-3 maatschappij boeken voor dezelfde of goedkopere prijs, dit bevalt mij het beste.

 7. Rob zegt op

  Voor mij nooit geen Aeroflot meer. Vertrek 1 uur te laat. Overstap in Moskou kon volgens de gate niet meer terwijl het vliegtuig er nog stond. Wachten van 15.00 uur tot ‘ snachts 00.00 uur. Niets te eten gehad. Boos personeel. Geen antwoorden op vragen. Slecht hotel 3 pers. Op 2 pers. Bed. Doen of niet doen. Ga anders in de hal zitten. Volgende dag 2x zeer slecht eten.
  Voor mij nooit meer Aeroflot.

 8. lomlalai zegt op

  Goed om te weten, dit maakt de drempel toch heel ietsjes lager om met Aeroflot of Ukraine te vliegen.

 9. Martin zegt op

  Beste Jan,
  Grappig dat mensen hetzelfde doen en het toch totaal anders ervaren. OK de prijs was ook bij mij laag, maar dat is bijna altijd het geval. Tussen de 450 en 550 is er altijd wel een ticket te krijgen.
  Het personeel was heel vriendelijk, daar valt niets op af te dingen. Het voedsel vond ik vreselijk (had een vegetarische maaltijd besteld). Het toestel leek me al wat ouder. De stoelen niet allen even prettig (ze vroegen me twee keer te verplaatsen, dus ik heb enige ervaring).
  Op mijn derde zitplaats deed het videosysteem het niet. Tien keer vragen, want ze negeerden me gewoon, kwam de uitslag. Ik zou geen audio-visuele afleiding hebben deze vlucht.
  En dat er geen alcohol aanwezig is klopt niet, want in de business class is het er wel degelijk.
  Nee geef mij dan maar Turkish airlines voor ongeveer dezelfde prijs. Heb net geboekt bij Qatar voor ook onder de vijfhonderd euro. Ben benieuwd.

 10. Khun zegt op

  @ Rob,
  hoe kan je vertellen dat de service on board van deze vluchten niet goed zijn terwijl jezelf er nooit gebruik van hebt gemaakt?? Onzin.
  Je refereert naar objectieve beoordelingen? Bestaan er wel objectieve beoordelingen?
  Ik zelf heb deze route met hen gevlogen, on board zeer goede service,niets mis mee. De tussenstop in Moskou is minder.
  fyi. ik heb meer dan 1.000.000 service miles met KLM, platinum for live, dus ik weet echt wel waar ik het over heb.

 11. Walter en Ria Schrijn zegt op

  Beste Jan, met alle respect, wij vliegen alleen maar met EVA Air met haar moderne vloot, omdat het voor ons de beste maatschappij is op allerlei gebieden, vooral veiligheid aan boord met 4 x bewapende marshallers en het eten en service is uitstekend. Ze vliegen ook niet over oorlogsgebieden. Daar kan Aeoroflot of KLM echt niet aan tippen.

  • John zegt op

   Beste Walter en Ria, met alle respect, maar het is wel heel goedkoop om over andere maatschappijen te oordelen als jullie alleen maar met Eva vliegen, wat trouwens een goede maatschappij is.
   1) Die marshallers zullen geen raket tegen houden.
   2) Smaken verschillen. Ik kook beter, ligt eraan wat je thuis gewend bent.
   3) Over welk oorlogsgebied vliegt Aeroflot of KLM? Dit is zeer belangrijk voor alle lezers.

 12. hugo zegt op

  Ik heb voor 2 jaar ook met aeroflot gevlogen en dit was geen pretje.
  10 uur in een zetel terwijl uw scherm stuk is en ge dus niets hebt te bekijken
  Wilt ge dan een boek lezen dan blijkt het leeslampje aan het plafond ook stuk
  Wisselen van zetel kon niet want de vlucht was volgeboekt.
  Service was maar zo en zo.
  Eten, ja het was te eten maar niet erg lekker.
  Alcohol, niet beschikbaar dus maar eten met een colatje.
  Luchthaven in Moskou is nu niet echt aangenaam, je kunt zelf niet met us$ of euro betalen, enkel met creditcard.
  Als ik dan moet kiezen voor Aeroflot aan 475 euro of voor Etihad voor 494 euro (vorige week nog geboekt) dan ik mijn keuze zeer vlug gemaakt.

 13. Jack G. zegt op

  Jan bedankt voor je vluchtverslag. Het is altijd goed om te lezen hoe een vliegfirma ons Thailandreizigers heen en weer vliegt. Op de Bangkokroute is er gelukkig veel te kiezen. Het is ook zo dat wij slechte ervaringen altijd beter onthouden dan de goede. Ik vlieg met verschillende firma’s en meestal gaat het allemaal gewoon goed. Uiteraard heb ik voorkeuren vanwege beenruimte, stoelbreedte, toestel, vriendelijkheid en dat is wat voor mij de doorslag geeft boven prijs. Ik heb reis alleen en dat is natuurlijk een ander verhaal dan met 4 personen of meer naar Thailand vliegen. 4 keer 100 euro of meer is natuurlijk een bedrag wat flink oploopt. Veiligheid, onderhoudsprocedures en vliegvaardigheden van de piloten is iets wat ik zelf minder goed kan beoordelen als klant. Van vliegtuigeten in de economie stel ik me standaard weinig voor. Dan valt het altijd mee. Ik neem zelf altijd wat mee om te snacken. Wat wel een plus of misschien meer noodgedwongen is dat er geen alcohol wordt geschonken bij de ‘Rus’. Ik was een beetje bevoordeeld dat je in een half dronken vliegtuig zat met allemaal vervelende Russen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website