KLM vloog in 2016 van alle luchtvaartmaatschappijen in Europa het vaakst stipt op tijd. Wereldwijd staat KLM qua punctualiteit op de derde plaats. Dit blijkt uit het Punctuality Report 2016 van OAG.

Voor deze conclusie zijn de gegevens van 54 miljoen vluchten geanalyseerd. KLM had in 2016 een ‘on-time performance’ van 87,89 procent. Meer dan 87 procent van alle KLM vluchten vertrok binnen een kwartier na de geplande tijd en arriveerde ook op tijd. Het Panamese Copa Airlines (2) en Hawaiian Airlines (1) deden het in 2016 nog beter dan KLM. Bij het vaststellen van de lijst keek OAG ook naar annuleringen van vluchten.

In de top tien van meest punctuele airlines staan verder bekende maatschappijen zoals Qantas (4), Japan Airlines (5), Iberia (8) en Singapore Airlines (10).

OAG vergeleek ook de punctualiteit van luchthavens. In de categorie luchthavens met meer dan twintig miljoen passagiers per jaar kwam Tokio Haneda als beste naar voren, gevolgd door Sao Paulo Guarulhos, Detroit en Atlanta. Schiphol is met een OTP van bijna 80 procent op een twintigste plaats terug te vinden. In Europa deden alleen Madrid, Frankfurt en München het beter.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl


» Laat een reactie achter


5 reacties op “KLM in Top 3 meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Fijn al die positieve berichten over KLM. Vooral omdat we binnenkort met KLM naar Bangkok vliegen. Die Taiwanese maatschappijen geven er een beetje de brui aan. Maar je kon bij die Chinezen wel 30 kg bagage meenemen naar Thailand. Was toch wel een pre. Zeker met een Thaise vrouw die van een vakantie een halve verhuizing maakt. Het lijkt wel of er in Bangkok niets te koop is

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • David H. zegt op

   Voor 80 euro in online ingave, laat je toe met KLM een extra baggage koffer mee te nemen , 23 kilo extra dus .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Jean zegt op

    Bij EVA AIR, economy class 30 kg..mag je verdelen over 2 of 3 of 4 koffers en dan nog 7 kg handbagage.
    Waarom nog 20 of 30 Euro bij KLM betalen omdat je geen zilver,goud of platina Blue card hebt.
    Is wel 40 of 60 euro extra betalen. Dus voor 543 Euro plus 40 of 60 euro lijkt mij EVA AIR “voordeliger”.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Gusie Isaan zegt op

  Nou nou, eerst in de top 5 van van veiligste vliegmaatschappijen en nu in de top 3 van punctuele vliegmaatschappijen! Ben nu toch zeer benieuwd waar ze zich plaatsen in de top van luchtvaartmaatschappijen die klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel hebben staan.
  Ben een beetje bang dat dat niet zo spectaculair zal zijn, zelf een aantal zeer negatieve ervaringen met KLM gehad en lees menigmaal op dit blog over andermans ervaringen op dit gebied.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website