KLM-passagiers kunnen wereldwijd hun boekings- en incheckbevestiging, instapkaart en vluchtstatus ook ontvangen via Facebook Messenger. Zo is alle informatie makkelijk op één plek te vinden, zowel thuis en onderweg als op de luchthaven. Klanten kunnen ook direct contact opnemen met het social media-team via Messenger. Een vlucht boeken is nog niet mogelijk.

De service is woensdag uitgerold, en komt de komende dagen en weken steeds breder beschikbaar. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die deze service aanbiedt via Messenger.

De nieuwe Messenger-dienst is beschikbaar voor alle KLM-klanten die tickets boeken via KLM.com en ervoor kiezen om informatie te ontvangen via Messenger. KLM heeft meer dan 15 miljoen fans op Facebook.

Pieter Elbers, president-directeur van KLM, zegt daarover: “De nieuwe Messenger-dienst is een perfecte aanvulling op KLM’s sociale strategie. Wij geloven dat we dicht bij onze klanten moeten staan, en daarom passen Messenger en KLM goed bij elkaar. Onze klanten delen graag informatie met ons via een persoonlijker platform zoals Messenger. Vorig jaar hebben we de Messenger-knop op onze Facebook-pagina geactiveerd, zodat klanten nóg sneller contact met ons konden opnemen via privéberichten. Het aantal aanvragen nam toe met 40%, wat aangeeft dat onze klanten dit type communicatie waarderen. Nu brengen we onze klantenservice naar een volgend niveau, door klanten de optie te geven alle relevante vluchtdocumenten en -informatie in één enkel Messenger-overzicht te ontvangen.”

De samenwerking is voor beide bedrijven een belangrijke stap. Facebook zet groot in op de ontwikkeling van Messenger en hoopt door samenwerkingen met bedrijven dat mensen meer in de app gaan doen dan alleen chatten met vrienden en foto’s delen. Voor KLM betekent het een extra kanaal om met klanten te chatten en te helpen.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “KLM en Facebook Messenger zetten volgende stap in social media”

  1. kwaipuak zegt op

    Hoi allemaal,

    Heb het gister nog voor men reerakje gedaan. Ze komt vandaag hier heen. (Nee geen grap…) Het werkt perfect, kreeg de boardingpass mooi op mijn fb messenger. Aantikken en het wordt vergroot. Heel simpel en handig. Mooi om te zien dat KLM op deze manier aan de weg timmert.

    Groetjes,

    Kwaipuak


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website