KLM: Altijd twee personen in de cockpit

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
20 april 2015

KLM laat weten zich te conformeren aan de aanbeveling van de EASA en heeft de nieuwe cockpitregel formeel ingevoerd. Dat betekent dat er altijd twee personen in de cockpit aanwezig zijn, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Een woordvoerder laat weten dat de regel drie weken geleden al is ingegaan. KLM volgt hiermee de aanbevelingen op van de EASA, de Europese dienst voor veiligheid in de luchtvaart. Die kwam eind maart met een aanbeveling naar aanleiding van de crash van het toestel van Germanwings, waar de copiloot de gezagvoerder buiten de cockpit sloot en het toestel liet neerstorten.

KLM laat weten: “De veiligheid van onze passagiers en bemanningsleden staat altijd voorop en KLM doet geen enkele concessie aan de vliegveiligheid. Alle vliegers bij KLM worden geselecteerd volgens strenge selectie-eisen en getraind volgens standaarden die wereldwijd voor alle luchtvaartmaatschappijen gelden, inclusief mentale en lichamelijke screenings. Tijdens regelmatige checks en recurrent trainingen aan boord en in de simulator worden KLM-vliegers continu getest op de vaardigheden om de vliegveiligheid maximaal te kunnen garanderen. Daarnaast volgen KLM-vliegers hoogwaardige communicatie- en gedragstrainingen compleet toegepast op hun functie.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website