Ondanks dat wij steeds meer vliegen is 2017 het veiligste jaar in de recente geschiedenis van de burgerluchtvaart. Het in Nederland gevestigde Aviation Safety Network, dat vliegtuigcrashes registreert, heeft dat bekend gemaakt, aldus de NOS.

Wereldwijd zijn er vorig jaar geen burgers omgekomen bij vliegrampen met commerciële passagiersvliegtuigen. Dat is opvallend omdat het steeds drukker wordt in de lucht. Wereldwijd stapten dit jaar meer dan 3,7 miljard passagiers in een vliegtuig.

Er is al jaren een dalende trend te zien in het aantal slachtoffers bij ongelukken met passagiersvliegtuigen. Dat is waarschijnlijk te verklaren doordat luchtvaartmaatschappijen hun veiligheidsprocedures continu verbeteren en het toepassen van nieuwe technologie door vliegtuigbouwers.

Toch blijven er wel risico’s aanwezig die grote gevolgen kunnen hebben. Zo waarschuwen deskundigen voor terrorisme en voor de lithium-ion-batterijen die in het bagageruim in brand kunnen vliegen. Als dat mocht gebeuren dan is het niet makkelijk om het vuur te blussen tijdens een vlucht.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het jaar 2017 was voor vliegtuigpassagiers zeer veilig”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Dat het zó veilig kan is haast ongelooflijk. Vroeger was één van mijn favoriete gevleugelde uitdrukkingen: ‘Zolang er gevlogen wordt vallen er vliegtuigen uit de lucht’, maar dat is bijna niet meer houdbaar.
    Let er wel op dat het alleen omgekomen burgers en (grote) passagiersvliegtuigen betreft.
    Bij een Bijlmerramp blijft de teller dus op nul staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website