Het jaar 2014 zal de boeken ingaan als het jaar van twee tragische vliegrampen. De gebeurtenissen rond de vluchten MH370 en MH17 leidden tot een hoger aantal slachtoffers dan in voorgaande jaren. Toch waren er vorig jaar historisch weinig vliegtuigongelukken.

Uit een rapport van de internationale brancheorganisatie voor luchtvaartmaatschappijen IATA blijkt dat er per 4,4 miljoen vluchten één ongeluk plaatsvond. In 2013 was dat nog één ongeluk per 2,4 miljoen vluchten. Ook ten opzichte van de periode tussen 2009 en 2013 was het aantal vliegtuigongelukken in 2014 het laagst.  Eerder concludeerde de Nederlandse onderzoeksorganisatie Aviation Safety Network al dat er vorig jaar minder vliegrampen waren.

In totaal vonden er vorig jaar twaalf vliegtuigongelukken plaats, met 641 slachtoffers als gevolg. Tussen 2009 en 2013 waren er jaarlijks gemiddeld negentien ongelukken in de lucht. Het gemiddelde aantal slachtoffers lag in die jaren op 517.
Hoewel het nog onduidelijk is wat er precies met vlucht MH370 is gebeurd, is de verdwijning van het vliegtuig in het onderzoek aangemerkt als een fataal ongeluk. Volgens IATA wordt er gekeken naar een nieuwe manier voor het opsporen van commerciële vluchten, om dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Eind vorig jaar meldde het Nederlandse Aviation Safety Network ook dat er minder vliegtuigongelukken waren in 2014. Vlucht MH17 is niet meegenomen in dat onderzoek.

Bron: NOS.nl

3 reacties op “Historisch weinig vliegtuigongelukken in 2014”

 1. A.v.Klaveren zegt op

  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om GPS in te bouwen, dan is elk vliegtuig toch terug te vinden, of zie ik dat helemaal verkeerd ??

  • Richard zegt op

   Een vliegtuig makkelijk kunnen volgen dan wel vinden is heden ten dage niet alleen voor goedwillenden te zien op die manier.

   • ruud zegt op

    De kwaadwillenden kunnen ook de gesprekken met de vluchtleiding afluisteren.
    Dan weten ze ook waar het vliegtuig is.
    Op de vluchtradar kun je de vliegtuigen ook volgen op de meeste plekken (boven land) op de wereld, zij het dan soms enige minuten vertraagd zijn.
    Maar met een goede kijker kun je dan dat vliegtuig dan ook wel vinden.
    Dus voor de veiligheid hoef je het niet te laten.
    Het signaal hoeft ook niet continue te zenden.
    Een kort signaal iedere 2 of 3 minuten werkt ook wel om te weten waar het vliegtuig ongeveer is als het verdwijnt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website