Hete zomer op Schiphol: kom op tijd!

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
9 juli 2016

Reis je deze zomer via Schiphol naar Thailand? Dan ben je niet de enige! In het jaar dat de luchthaven een eeuw bestaat, ontvangen ze in de vakantie een recordaantal reizigers: meer dan 200.000 per dag. En dat niet één keer, maar op driekwart van de zomerdagen.

In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op zo’n 63 miljoen passagiers.

Om ervoor te zorgen dat jij daar zo min mogelijk van merkt, heeft Schiphol zich extra goed voorbereid. Bovendien kun je er zelf eenvoudig voor zorgen dat je reis soepeler verloopt.

Om de verwachte topdrukte in goede banen te leiden, zijn er veel maatregelen getroffen. Zo zorgt men ervoor dat processen achter de schermen optimaal werken, wordt alles van tevoren goed afgestemd met luchtvaartmaatschappijen en andere partners, en zetten ze veel extra medewerkers in. Maar houd er rekening mee dat er door de enorme drukte wachtrijen zullen ontstaan, bijvoorbeeld bij het inchecken en de security- of paspoortcontrole.

Zo zorg je zelf voor een soepele reis

Als je onderstaande tips opvolgt, verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan en ben je sneller door de controles:

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is.
  • Weet wat mee mag in je handbagage.
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen.
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website