Heineken tapbier op KLM vluchten?

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
4 juli 2016

Stel je eens voor een lekker koel tapbiertje tijdens je vlucht van Amsterdam naar Bangkok? Toekomstmuziek? Nou, niet echt. KLM en Heineken zijn erin geslaagd om tapbier aan te bieden op vluchten.

Het zal echter nog even duren tot alle passagiers een biertje uit de tap kunnen bestellen. En of het ooit op vluchten naar het verre oosten een feit zal zijn, betwijfelen wij.

Het was volgens Heineken een grote moeite om een biertap voor vluchten te ontwikkelen, omdat de luchtdruk in een vliegtuig laag is.

Volgens een ontwerper van Heineken was het een grote puzzel: “We moesten een hele tapinstallatie maken in de kleinste trolley die ze hadden, met de tap, het bier, de koeling en de compressor voor de luchtdruk. Maar hoe we ook probeerden, we hielden telkens één onderdeel over. Je kunt niet zonder tap, je kunt zonder bier en om het te tappen is er druk nodig, dus een compressor. We hebben met pijn in het hart de koeling moeten achterlaten.”

Dat betekent volgens Heineken niet dat passagiers lauw bier krijgen. De fusten worden gekoeld op Schiphol aangeleverd. “De taptrolley is eigenlijk een grote thermoskan. Het bier blijft ruim onder de vijf graden Celsius. Bij een proef zaten we na zeven uur nog op 3,5 graden.”

KLM laat weten dat tapbier in de toekomst niet op elke vlucht wordt aangeboden. “We houden het voorlopig even bij speciale evenementen.”

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Heineken tapbier op KLM vluchten?”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Ooit meegemaakt met KLM dat ze beweerden vergeten te hebben bier in te slaan voor de vlucht. (Bangkok-Amsterdam) Was gelijk mijn laatste vlucht met KLM.

 2. Daniel VL zegt op

  Brussels Airlines heeft gisteren gemeld op bepaald vluchten frieten en chocolade te bedienen.

 3. Daniël M zegt op

  Stel je eens voor… Als dat waarheid wordt… Als sommige passagiers zich in een luchtcafé wanen… Als er alkohol-kontroles gehouden worden in de aankomsthal… Beeld je eens in…

  Ik wil geen problemen en zou het liefst zulke vluchten mijden. Het bestaande aanbod aan dranken tijdens de lange vluchten is volgens mij ruim voldoende.

  De “mededeling” van Daniel VL verrast mij eveneens. Waarschijnlijk zullen het kleine porties zijn en tegen betaling.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Op 2 juli had de introductie plaats moeten vinden, op een vlucht naar Curaçao. Vandaar ook het mediaoffensief c.q. de reclamecampagne van de afgelopen week.
  Evenwel heeft onze nationale trots de certificering niet op tijd rond gekregen, zo bemerkte men op het laatste moment.
  Helaas, wellicht een broodje pindakaas?
  Amazing KLM…

 5. ruud zegt op

  Het bier komt uit een grote thermoskan.
  Is dat wat anders, dan een wat groot uitgevallen bierblikje?

 6. Jan zegt op

  lijkt me een slecht idee tenzij KLM wenst dat ik als trouwe klant voortaan met een vliegtuigmaatschappij uit het Midden-Oosten ga vliegen 🙂

 7. Leo zegt op

  Ik denk dat KLM dit helemaal niet gaat doen. Zo’ n vliegtuig moet natuurlijk geen vliegende bar worden. Nu al genoeg incidenten met reizigers die te veel alcohol (al op het vliegveld) hebben gedronken. Het huidige drankaanbod voldoet volgens mij meer dan voldoende

 8. Leny zegt op

  Waarom moet er in een vliegtuig bier en andere zelfs sterke drank worden gedronken ? Zou verboden moeten worden .Is slecht voor je lichaam je kunt in een vliegtuig beter water drinken, dat is beter vanwege de te droge lucht (ik lust echt wel een biertje) en je krijgt ook geen last van dronken mensen.

  • wibar zegt op

   Tsja waarom dan ook gelijk maar niet verbieden dat jongere kinderen op lange vluchten meegaan. Het geschreeuw en de duidelijke onwil van ouders in sommige situaties hun kinderen dusdanig te beperken dat er geen overlast voor andere passagiers uit ontstaat is mij een doorn in het oog.
   Het gaat er gewoon niet om hoe jij vindt dat iets beter voor andere is maar om wat die mensen zelf met hun lichaam willen of niet willen. gezond leven kan maar hoeft geen doel te zijn voor iedereen. gelukkig hebben we de vrijheid om die keuze zelf te maken. Mijn punt is dat je allemaal betalende gast bent van de vliegmaatschappij. iedereen met dezelfde rechten binnen de hun gekochte ticketklasse. En dat met veel mensen met verschillende meningen over wat ze prettig vinden in een kleine ruimte overlast ontstaat is helaas onvermijdelijk. (wellicht verplicht iedereen een slaappilletje zou een goed oplossing zijn lol).
   Het cruciale punt is TE; teveel alcohol veroorzaakt overlast, teveel gezeur en geschreeuw is irritant, etcetera. Ik denk dat bier niet tot de hoog alcoholische dranken hoort en daar hoog alcoholische dranken gewoon verkrijgbaar zijn is het effect niet noemenswaardig slechter. het punt wie controleert of iemand genoeg heeft gehad? Dit is dus een taak van het cabinepersoneel. Goede training en afspraken over hoe dit te reguleren is onvermijdbaar om de zwakkere broeders en zusters die niet in staat zijn zelf maat te houden in te perken. Ik voor mij vindt bier prima op een lange vlucht hoewel persoonlijk een goed glas whiskey mij meer charmeert.

 9. Hans zegt op

  Heineken is ECHT mijn bier niet, ondanks dat ik eerder op nog geen 7 km van de brouwerij in Zoeterwoude af woonde.Daarnaast is het tappen van een biertje door al die wisselende stewardessen en stewards zeker geen zekerheid dat een glas vol blond schuimend bier met een niet inzakkende schuimkraag van twee vingers hoog wordt getapt en geserveerd. Er is keuze genoeg wat alcohol en niet alcohol houdende drankjes betreft. Nee dit is voor mij een volkomen onnodig frivoliteit.

  • Gringo zegt op

   Ik ben het met je eens, dat het tappen van een goed biertje een zekere vaardigheid vereist. Noem het zelfs maar een sport gezien de vele biertapwedstrijden.
   Ik kwam als scheidsrechter bij vele voetbalclubs in de kantine om na afloop een biertje te drinken. Tapkwaliteit vaak bedroevend slecht en uiteindelijk wilde ik alleen maar een flesje bier. In vele (bruine) cafés is het daarentegen meestal wel goed.

   Hier in Thailand zal ik geen tapbier drinken vanwege de hygiène. Ik vertrouw het schoonmaken van de leidingen niet, hoewel mij telkens verzekerd wordt, dat het in Thailand wel goed zit.

   Toch maar een flesje en dan eventueel zelf in een glas schenken, want als de bediening dat doet, gaat het meestal op de Engelse manier, geen schuim!

 10. Rens zegt op

  Ik ben een voorstander van geen drank aan boord, heb daar genoeg gesukkel van gezien. Als je niet een vluchtduur zonder drank kan dan lijkt het me dat je een probleem hebt.

 11. Christiaan H zegt op

  De KLM kan beter geen alcohol promoten. Ik heb heel wat gevlogen ook met de KLM, maar alleen bij de KLM heb ik een aantal malen meegemaakt, dat dronken passagiers voor zoveel overlast zorgden, dat ze bij aankomst moesten worden overgeleverd aan de politie.
  Maar ja, als het vliegtuig maar vol komt!

 12. Peter zegt op

  Mijn ervaring is dat de link alcohol en agressie gelegd is,….daarom moet je het niet te lekker maken lijkt mij.

 13. Frank zegt op

  Er zijn al genoeg mensen die teveel nuttigen, waarom zouden we dan ook nog tapbier serveren? Daarbij komt dat het personeel dus een tap opleiding moeten krijgen, want een dood biertje of eentje met een drie dubbele schuimkraag willen we toch ook niet en zou veel problemen kunnen geven tijdens vlucht door ontevreden klanten en ongeschoold personeel. Laat toch zitten, neem een blikje als je niet kunt wachten tot je in Thailand ben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website