(VICHAILAO / Shutterstock.com)

Het Department of Airports, de beheerder de regionale vliegvelden in Thailand, heeft zes miljoen baht uitgetrokken voor een haalbaarheidsstudie naar de aanleg van een luchthaven in Phatthalung.

De studie richt zich op diverse aspecten, zoals milieu, transportnetwerk, beschikbaarheid van nutsvoorzieningen en economische levensvatbaarheid, aldus staatssecretaris Thaworn van transport.

Vermoedelijk worden drie plaatsen voorgesteld als potentiële locatie. Gedurende de studie die negen maanden in beslag neemt, zullen de betrokken autoriteiten ook de ideeen en wensen van de bevolking meenemen.

Phatthalung heeft geen luchthaven en daardoor moeten bewoners uitwijken naar andere plaatsen. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Trang op 60 km, Nakhon Si Thammarat op 100 km en Hat Yai op 90 kilometer.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Haalbaarheidsstudie naar luchthaven in Phatthalung”

 1. rori zegt op

  Men is ook al bezig om een vliegveld aan te gaan leggen in de omgeving van Uttaradit? Noodzaak. Denk het niet

 2. Co zegt op

  Overal zijn ze bezig met het milieu en om de luchtvaart terug te dringen dus lijkt mij verstandiger om dat geld te stoppen in een hoge snelheids trein.

 3. Erik zegt op

  Er zijn al 3 vliegvelden binnen 100 km, onbegrijpelijk dat er nog eentje bij moet.

 4. Alphonse Wijnants zegt op

  Iedere Thai zijn eigen vliegveld…
  Dat is pas democratie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website