Op regionale vliegvelden is aanzienlijk goedkoper parkeren dan op grote luchthavens. Reizigers betalen op regionale vliegvelden gemiddeld een derde minder voor een parkeerplek.

De website Vliegveldinfo.nl onderzocht de parkeertarieven van de zestien vliegvelden die het meest worden gebruikt als vertrek luchthaven door Nederlanders en Vlamingen.

Grootte vliegveld van invloed op parkeerkosten

Voor een weekend parkeren op een van de acht grootste vliegvelden uit het onderzoek betalen reizigers gemiddeld 45 euro. Drie dagen parkeren op een regionaal vliegveld is met gemiddeld 30 euro, oftewel 10 euro per dag, 33% goedkoper. Reiswebsite Vliegveldinfo.nl onderzocht de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden.

Uitzonderingen: Eindhoven Airport en Luik Airport

De acht grootste vliegvelden qua passagiersaantallen brengen het meeste parkeergeld in rekening. De enige ‘positieve’ uitzondering is Eindhoven Airport. De Brabantse luchthaven behoorde afgelopen jaar voor het eerst tot de top 100 van drukste vliegvelden in Europa. Het vliegveld is al lang geen regionaal vliegveld meer, maar hanteert voor een weekend parkeren nog wel een tarief (€ 30) vergelijkbaar met regionale vliegvelden als Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde. In België is er een ‘negatieve’ uitzondering op de regel. Op het kleine Luik Airport betalen reizigers een prijs (€ 45) vergelijkbaar met grote luchthavens als Brussels Airport en Charleroi Airport.

Online parkeerplaats reserveren loont

Het prijsniveau is niet het enige parkeerverschil tussen grote en kleine vliegvelden. Grote vliegvelden bieden een veel gevarieerder parkeerproduct, van voordelig tot luxe parkeren. Op steeds meer vliegvelden hebben reizigers de mogelijkheid om online een goedkopere parkeerplaats te reserveren. Hierbij zijn twee zaken van belang: reizigers moeten online en enige tijd voor vertrek reserveren, vanwege beperkte beschikbaarheid. Bij online reserveren is parkeren voordeliger, waardoor de kosten de tarieven van de kleinere vliegvelden benaderen. Bekende online parkeerproducten zijn Smart Parking van Schiphol en Discount Parking van Zaventem. De luchthaven Rotterdam The Hague Airport biedt sinds kort Budget Parkeren op P10.

Antwerp Airport verliest grootste voordeel

Antwerp Airport heeft een overstap gemaakt van gratis parkeren naar betaald parkeren. De parkeertarieven in Antwerpen zijn nu gelijk aan de prijzen op Oostende Brugge Airport. Een andere opvallende wijziging komt op naam van Charleroi Airport, waar de parkeertarieven op P3 flink zijn verlaagd ten opzichte van een halfjaar geleden. De veranderingen op Antwerp Airport en Charleroi Airport hebben een positieve werking op de gemiddelde parkeertarieven op Belgische vliegvelden.

13 reacties op “Grote vliegvelden rekenen hogere parkeertarieven”

 1. Jack G. zegt op

  Ik denk dat de meeste Thailandgangers niet op of nabij Schiphol parkeren omdat ze meestal wat langer daar naar toe gaan. Door de parkeertarieven is een Schipholtaxi of laten halen/brengen door familie/buren/bekenden een prima alternatief. Zeker na een lange vlucht vind ik gelijk auto rijden in een drukke omgeving niet echt prettig. Maar dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Trein zou ook kunnen maar ik hoor te vaak op de radio dat de trein eruit ligt door een storing in de Schipholtunnel.

 2. nico zegt op

  Het parkeer tarief hier in Thailand is ………………€ 0,00 al sta je daar een jaar lang.
  Stelletje dombo’s in Nederland om dat te accepteren.

  Groetjes vanuit een amezing Thailand.
  Nico

  • henk zegt op

   Nico,

   Je doelt op parkeren bij de luchthaven?
   In Phuket moest ik betalen. Had de auto een nacht in het winkelcentrum bij Patong laten staan, was een behoorlijke duit voor Thailand dan.
   Ook aan het strand moest ik betalen, maar dat was slechts 100 baht per dag.

   Hoe zit het met parkeertarieven in BKK?

   • nico zegt op

    Zowel op Don Muang als op Suvarnabhumi kost het niets en bij Central, Big-C of Tesco Lotas, betalen we ook niets.

    • Henk zegt op

     Hoop dat het geen chatten word maar ik ben toch superbenieuwd waar nico dan zijn auto parkeert ,Telkens als ik de parkeergarage op survarnabhumi verlaat staat er een slagboom voor mijn auto en verteld een vriendelijk meisje mij hoeveel ik mag betalen voordat zij die slagbomen opent.

     • Soi zegt op

      Op beide vliegvelden van BKK betaal je tot max 250 baht per dag!!!!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik dacht dat volgende tarieven van toepassing waren maar blijkbaar is het gratis.

   http://www.suvarnabhumiairport.com/en/266-parking

 3. Michel zegt op

  Het zijn en blijven toch belachelijke prijzen hè.
  €30,- per dag komt neer op gemiddelde €912,50 per maand. Daar huur je een heel behoorlijke woning voor in NL, en in TH een kasteel, en dan heb ik het nog niet over de prijzen van de grote vliegvelden.
  Je met een limousine naar het vliegveld laten vervoeren is meeatal al goedkoper als je meer dan een paar dagen op vakantie gaat.
  Werkelijk te gek voor woorden, en onbegrijpelijk dat men daar nog gebruik van maakt.

 4. Frank brad zegt op

  Hier in Chiang Mai ging het parkeertarief van de ene op de andere dag van 50 Baht naar 200 Baht per dag.
  Dús hier is het zeker niet gratis en tegenwoordig moet je bij central festival ná 5 uurtjes óók gaan betalen voor parkeren.

 5. Davy zegt op

  In Chiang Rai , Mae Fah Luang airport betaal je 150 bath per dag .

 6. nico zegt op

  In Düsseldorf parkeren ,ongeveer 28 dagen . Prijs om en bij de 110€.
  Toch wel raar dat in België en Nederland de prijzen zo hoog liggen

  • Henk zegt op

   Nico .kei leuk dat je ons verteld hoeveel parkeergeld we moeten betalen om daar onze auto 28 dagen te parkeren ,maar ik moet vaak hier naar het vliegveld van Suvarnabhumi en wil eigenlijk toch graag van je horen waar jij je auto gratis parkeert tenslotte zijn we allemaal Hollanders en geven graag niet teveel geld uit terwijl ik meestal 50 Baht betaal en dit een mooi zacht prijsje vind voor een paar uur parkeren ,
   En dan nu maar hopen dat je een antwoord geeft en dat de moderator dit geen chatten vind want anders heb je ons blij gemaakt met een dooie mus en we zijn hier tenslotte op deze blog om iets van elkaar te kunnen leren en opsteken .

 7. nico zegt op

  Sorry maar kan ik je niet vertellen want wordt altijd gebracht naar Suvarnabhumi Airport. Woon momenteel nog in België.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website