Grote drukte en wachtrijen op Schiphol

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
12 augustus 2016

Vandaag wordt het erg druk op luchthaven Schiphol. Wachtrijen zijn onvermijdelijk, meer dan 220.000 passagiers komen aan of vertrekken vanaf de luchthaven. Reizigers dienen in verband met de drukte ruim op tijd van huis te gaan.

De drukte wordt vooral veroorzaakt door terugkerende vakantiegangers. Het hele weekend blijft het druk op Schiphol, dat verwacht dat van vrijdag tot en met zondag 644.754 mensen reizen via de luchthaven.

Op de wegen naar Schiphol staan regelmatig files, ook veroorzaakt door veiligheidsmaatregelen rond de luchthaven. 

Schiphol zet meer personeel in om de drukte zo goed mogelijk op te vangen.

3 reacties op “Grote drukte en wachtrijen op Schiphol”

 1. Daniël M zegt op

  Wooow!! Een pak meer dan het dubbele dan op de drukste dag in Zaventem (Brussel-Nationaal)

  • Rob V. zegt op

   Schiphol heeft zich natuurlijk altijd in de markt gezet als transfer luchthaven. Niet alle aankomers en vertrekkers hoeven langs de grenswacht en douane. Dat zal natuurlijk ook een boel schelen bij het inchecken of op de koffers wachten. Geen idee welk percentage transit reizigers is op Schiphol en Zaventem maar dat zou wel beter perspectief geven.

   • BA zegt op

    Transfervluchten zijn sowieso een drama op Schiphol door de marechaussee. Je staat gewoon 45-60min in de rij voor de paspoort controle als je van de KLM vlucht van Bangkok af komt en naar het Schengen deel moet.

    Ze hebben van die mooie electonische poortjes, ik heb ze al meer als een jaar niet open gezien.

    Wat ik zelf tegenwoordig doe, via de bagagehal naar buiten en dan via de frequent flyers ingang weer naar binnen in het Schengen deel. Scheelt een hoop tijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website