Vliegen naar Thailand moet natuurlijk een feest zijn. Dat is het echter niet als iemand achter je steeds tegen je stoel aan beukt, want het geschop van iemand tegen de achterkant van een passagiersstoel wordt door reizigers ervaren als irritantst tijdens een vlucht. Dat blijkt uit een onderzoek van Expedia.

Zeker 61 procent van de ondervraagden noemt reizigers die tegen de stoel schoppen hoogst irritant. Daarna volgt met 59 procent ouders die niet op kinderen letten. Op de derde plaats, met 50 procent, staat de “stinkende passagier”, de reiziger die allerlei onaangename lichaamsgeuren verspreid.

Andere belangrijke ergernissen zijn luidruchtige reizigers, dronken passagiers en mensen die veel praten tijdens de vlucht.

Uit het onderzoek blijkt dat men liever niet met anderen praat tijdens de vlucht. Zeker 16 procent van de reizigers vindt het juist fijn om met andere reizigers te praten, terwijl 66 procent het rot vindt om naast deze personen te zitten.

Hoewel veel passagiers zich ergeren aan andere reizigers, zou slechts de helft er iets van zeggen als medepassagiers zich misdragen. Ze proberen het liever te negeren. Tien procent van de reizigers zou de passagier filmen, waarvan drie procent dit wil publiceren op sociale media.

Vraag aan de lezers: spreek jij een medepassagiers aan als hij/zij zich misdraagt of zijn/haar kinderen lopen te klieren op een vlucht naar Thailand?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Grootste irritatie tijdens vliegen: Schoppen tegen achterkant stoel”

 1. Michael zegt op

  Ja, ik heb eens een ouder aangesproken op het gedrag van haar kind dat voortdurend in mijn rugleuning zat te schoppen. Daarna was het afgelopen.
  Wat ik net zo irritant vind is dat iemand die achter mij zit en wil opstaan, zich aan mijn rugleuning overeind trekt. Je wordt door elkaar geschud in je stoel. Je kunt jezelf ook overeind duwen op je stoelleuning.

  • Jan zegt op

   ik vlieg elk jaar met Eva air naar Bangkok in de econemy, maar geloof me, het valt niet mee om op te staan zonder je aan de stoel van je voorbuurman op te trekken

 2. David H. zegt op

  Ik kan begrijpen dat geschop tegen achterkant storend is , maar als je front pasagier rustig onverstoorbaar zijn rugleuning zo ver platlegt , dan zit je zodanig klem dat dit ” schoppen ” zelfs ongewild gebeurt ……blijkbaar wordt daar niet aan gedacht ., je zal maar zo iemand hebben die net na opstijgen met de nodige slaapmiddelen geslikt te hebben heel de 12 uur vlucht naar dromenland vertrokken is om de vluchttijd te vergeten….

  • wibart zegt op

   Dat is nu eenmaal zijn goed recht. Het probleem is dat de stoelruimtes zo economisch (lees winst maximaliserend) zijn gemaakt dat de modale westerling te weinig manoeuvreerruimte heeft. Wil je iets anders dan betaal je meer zoals ik doe. Elite klasse bij Eva bijvoorbeeld. Ik heb graag de pakweg 200 euro extra over voor meer beenruimte. Heb je dat er niet voor over dan moet je ook niet zeuren als regulier stoel slaapstand gebruik van je voor je zittende passagier je hindert.

   • David H. zegt op

    Oho…. , ik erken dat goed recht hoor,…. alleen ga ik de maaltijden wel nuttigen die persoon doorslaapt , met wel mijn rechtvaardige eis om tijdens de maaltijden de leaning omhoog te hebben zoas voorzien tijdens de maaltijden door cabine crew …….
    Oh ja buiten Eite klasse heb je business nog tot je gamma , een lekker bijna plat bedje tot je beschikking ,wel ietsje meer dan 200 eurootjes ,
    en maak persoon niet wakker als ik (paar extra keer meer dan maar) toilet ga bezoeken (al is het maar om ook mijn rechtvaardige beenstrekking te doen ……..
    Maar vermits ik standaard maten heb , en geen elite of business vlieg gaan we elkaar niet storen , dus eind goed alles goed (lol)

   • Bert Vos zegt op

    Wat EVA betreft. Ik vind het verschil tussen Elite en de voortreffelijke Economy wel meevallen. Plek genoeg, zelfs als je frontpassagier zijn of haar stoel platlegt. Is mij die 200 euro niet waard.

   • Cornelis zegt op

    Mee eens. Daarom heb ik er voor gekozen alleen nog maar businessclass te vliegen naar Bangkok, kom je een stuk fitter en met veel minder ergernis op je bestemming.

   • ruud zegt op

    Mogelijk is zijn stoelleuning helemaal naar achteren doen zijn goed recht.
    Aan de andere kant, zit ik het liefst met mijn benen over elkaar.
    Dat is mijn goed recht lijkt me.
    Die twee dingen kunnen echter niet tegelijkertijd.
    Dat draait er altijd op uit, dat de stoel voor me vastloopt tegen mijn knie.

    Persoonlijk vind ik dat de rugleunig te ver achteruit kan.
    Dat zou best wat minder kunnen.

   • David H. zegt op

    De oplossing

    http://lifehacker.com/5633071/knee-defender-stops-airline-seats-from-crushing-your-legs

 3. John Chiang rai zegt op

  Niet alleen het schoppen tegen de achterkant van je stoel kan irritant zijn,ook iemand in je omgeving, die op een rondreis zo gespaart heeft,dat zijn kleding geen wasmachine gezien heeft kan erg storend zijn.
  Niets is erger als een geur van oud zweet die een betreffende persoon reukloos probeert te maken met een overdreven gebruik van deodorant,zodat het geheel nog intensiever stinkt.Op die manier kan een vlucht van 11uur erg lang worden.

 4. theo hua hin zegt op

  Ik ga alleen een gesprek aan wanneer er een ‘blok’ van een dame naast mij zit. Ik zal dan met enkele subtiele vragen als:”ben je getrouwd”?, indien ja, is het gesprek afgelopen; indien nee, “zullen wij dan maar”? trachten uit te vinden of het erin zit. Verder lees ik graag een goed boek.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Ik heb meestal maar een paar reizigers nodig om me voldoende te kunnen ergeren. Het is wel zaak die zorgvuldig uit te zoeken. Stelletjes die al bij de paspoortcontrole met opgeblazen kussentjes in hun nek rondlopen zijn met stip genomineerd. Grote kans dat die vooraan staan met boarden en dan mogen wachten tot de rijen 41 en hoger aan bod komen. In het vliegtuig lopen ze desondanks eerst te ver door om dan tegen de stroom in te gaan zwemmen. Ze blijven opstaan en spulletjes uit hun bagage halen. Een tabletje tegen oorsuizen, een pilletje met valeriaan, thermische slofjes en ga zo maar door. Als de riemen vast moeten gaan ze naar het toilet. Ze krijgen als eerste hun maaltijd, ik vermoed 1x vegetarisch en 1x glutenvrij. Ze denken behulpzaam te zijn door hun dienblaadjes zelf terug te brengen terwijl het cabinepersoneel de overige maaltijden verstrekt. Ze hebben een extra deken nodig om te kunnen slapen.
  Als ik de volgende ochtend achter ze loop in de richting van de uitgang van het vliegtuig, tik ik ze op hun schouder. Verschrikt kijken ze om.
  ‘Jullie hebben je nekkussentjes laten liggen.’
  En samen worstelen ze zich weer een weg terug.

 6. Jeroen zegt op

  ‘Uit het onderzoek blijkt dat men liever niet met anderen praat tijdens de vlucht.’ Best wel triest eigenlijk. Tegenwoordig is iemand groeten waar je naast gaat zitten er niet eens meer bij.

  • Flosje zegt op

   Heb diverse keren op Schiphol meegemaakt dat de reeds opgeblazen NEKkussentjes weer leeg gedrukt moesten worden in de boording ruimte .! Menschen boosjes,maar ja er kan gas inzitten ?

   Inderdaad voor mij ook een grote Maagzuur opwekker ,,,, het te pas en te onpas steeds opstaan en dan weet ik niet wat niet allemaal uit een tas,of nog erger een rugzak zoeken. Haal die zooi eruit als iedereen de luiken nog open heeft.

   Míjn mooiste ” meemaker ” was in een 747 van EVA, Ik zat op de voorste rij waar de baby wiegjes aan geschroefd kunnen worden.Naast me kwam een jonge moeder met baby te zitten,ze kwam uit Peru en moest via BKK naar Bangladesh. Ik kan wat ” zeemans Spaans ” en dat klikte.
   Het kindje heeft alles gedaan in 11 uur wat moet. En was zo lief stil,geweldig.
   Ze reisde naar haar man die Internationale werkgevers had achterna.

   Er zijn ook babies die 11 uur krijsen,iets met luchtdruk en oren las ik ergens.? Je zal maar ouder van zo’n wurm zijn.

 7. bal bal zegt op

  ik vlieg altijd COMFORTclass maar daar gebeurt het zelfde dus dat heeft er niets mee te maken dat mensen geen stoel ruimte hebben.

 8. steven zegt op

  In de trein spreek je toch ook tegen niemand, laat staan groeten. Dus dat vind ik maar normaal dat er niet gesproken wordt.

  • Jeroen zegt op

   Als je naast iemand in de trein gaat zitten zeg je ook goedemiddag/avond/morgen. In een vliegtuig zit je veel langer naast elkaar dus lijkt het me niet meer dan beleefd dat je iemand groet.
   Je begroet toch ook de stewardes als je aan boord stapt?
   Je hoeft echt niet je hele levensverhaal aan iemand te vertellen ( ik ben zelf ook geen prater) maar volgens mij maakt het de vliegreis gewoon aangenamer.

 9. Ivo zegt op

  Ouders van een kind voor me er op aangesproken dat hun puber tegen zijn rugleuning aan het stuiteren bleef en dus ook mijn tafeltje beeldscherm etc
  Oudere heer moeten uitleggen dat het dan wel heel lief is dat hij zijn vrouw de lonely planet voorleest de hele nacht vlucht naar Amsterdam maar dat hij zelfs door mijn oordopjes heen dreunde…
  Tsja ik wou dat er op de stoelen een automatische ontgrendeling voor platgaan en een motor voor weer omhoog gestuurd door de etenstijden was. Scheelt weer wat. Die lollige knie beschermer dingen zijn bij de meeste maatschappijen gelukkig niet toegestaan. En zijn de standaard plekken voor jouw gewenste comfort (lees te weinig ruimte om je benen over elkaar te doen, je bent zelf xxl) overweeg voor jezelf een luxere plek maar wentel dit niet af op diegenen die rondom jou zitten en er ook maar het beste van proberen te maken
  Praten onderweg ligt helemaaaal aan mijn buren, meestal eet slaap en lees ik maar ook een leuke vlucht met een paar aangeschoten Ieren gehad die net van een boorplatform kwamen. Dus ja ze waren smelly en hadden een stevige slok op wel bakken met humor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website