De wereldwijde groei van passagiersvervoer in de luchtvaart zal op de lange termijn iets minder sterk zijn dan eerder voorspellingen. Dat komt vooral door de zwakkere economische groei van China, dat laat de luchtvaartassociatie IATA weten.

IATA verwacht dat het aantal passagiers in 2034 zal uitkomen op 7 miljard, met een jaarlijkse toename van gemiddeld 3,8 procent. Eerder werd voor 2034 op een totaal aantal passagiers gerekend van 7,4 miljard, met een jaarlijkse groei van gemiddeld 4,1 procent. Dit jaar kiezen naar verwachting 3,5 miljard passagiers het luchtruim.

Ondanks de zwakkere economie is China toch de sterkst groeiende markt voor de langere termijn (tot en met 2034). Het aantal passagiers uit China zal met 758 miljoen toenemen. De Verenigde Staten komen op de tweede plaats met 523 miljoen extra reizigers, gevolgd door India (275 miljoen), Indonesië (132 miljoen) en Brazilië (104 miljoen).

IATA zegt verder dat de sterkste procentuele groei van het aantal nieuwe passagiers komt grotendeels voor rekening van Afrika. Zeven van de tien sterkst groeiende markten zijn in dat continent, met landen als Malawi, Rwanda, Sierra Leone, Oeganda en Tanzania. Ook in Servië en Vietnam zal de luchtvaartmarkt sterk groeien de komende jaren, denkt de organisatie.

China neemt naar verwachting in 2029 de VS over als grootste markt gemeten naar aantal reizigers. In 2034 komt het aantal passagiers in China volgens de IATA uit op 1,19 miljard, tegen 1,16 miljard in de VS. De totale Aziatische markt telt in dat jaar volgens de ramingen van de IATA 2,9 miljard luchtreizigers.

De groei van het aantal passagiers in Europa in de periode tot en met 2034 komt volgens de IATA uit op 591 miljoen. De totale Europese luchtvaartmarkt zal in 2034 naar verwachting 1,4 miljard reizigers kennen.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website