Finnair laat weten dat de levering van zijn eerste Airbus A350 het begin markeert van een nieuwe lange-afstandsvluchten tijdperk voor de luchtvaartmaatschappij.

Het in Helsinki gevestigde bedrijf is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die de A350 mag verwelkomen en zal de nieuwe vliegtuigen inzetten op de routes naar Azië. Finnair zal in eerste instantie met de A350 naar Shanghai vliegen en daarna zullen de vliegtuigen ingezet worden op routes naar Beijing, Hong Kong, Bangkok en Singapore.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook plannen aangekondigd om haar Aziatische netwerk uit te breiden, met de lancering van nieuwe routes naar Fukuoka en Guangzhou. Beide vluchten zullen starten in 2016.

“Dit moment is het begin van een nieuw en spannend hoofdstuk in de 92-jarige geschiedenis van Finnair. De A350 is de toekomst van het vliegen en zal onze passagiers een geheel nieuwe en verbeterde reiservaring geven “, aldus de CEO van Finnair, Pekka Vauramo.

Finnair heeft in totaal 19 A350 besteld die de “ruggengraat” van haar Aziatische expansiestrategie zullen vormen. De eerste vier nieuwe toestellen zullen naar verwachting dit jaar geleverd worden, de andere zeven in 2016 en 2017. In 2023 zullen alle vliegtuigen geleverd zijn..

De A350 van Finnair kunnen 297 passagiers vervoeren en hebben 46 flat-bed stoelen in business class en 251 stoelen in de economy class, met inbegrip van 43 ‘Economy Comfort’ stoelen met extra beenruimte. Alle zitplaatsen zijn uitgerust met stopcontacten, USB-poorten en in-flight entertainment. De nieuwe A350s heeft ook in-flight WiFi aan boord.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Finnair ontvangt de eerste A350 en onthult Aziatische uitbreidingsplannen”

  1. Henk vant Slot zegt op

    2 maanden geleden met Finnair van Bangkok naar Helsinki gevlogen,vieste vliegtuig waar ik ooit in heb gezeten,vliegtuig was half leeg,toen ik na het opsteigen een beter plekje wou gaan zoeken werdt ik tegen gehouden door het personeel.na betaling van 60 euro mocht ik in een lege rij in het middenpad plaats nemen,had ik achteraf ook niet veel aan,want de leuningen konden niet omhoog.
    Heb nog even gevraagd of die 60 euro een extra biercentje was,maar was volgens hen niet zo,maar maatschappijregels.
    Heb na aandringen wel een bonnetje gekregen om die 60 euro bij mijn werkgever te declareren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website