Er zijn vanaf zaterdag extra veiligheidsmaatregelen op en rondom luchthaven Schiphol. Aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven en mogelijk verband houdt met terreurdreiging.

De luchthaven en het gebied er omheen blijven gewoon toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan. De maatregelen duren zolang ze nodig zijn. De luchthaven blijft bereikbaar.

Half uur extra reistijd

Schiphol adviseert reizigers en afhalers rekening te houden met een langere reistijd naar de luchthaven. Weten wanneer je thuis moet vertrekken? Check bij je airline vanaf hoe laat je kunt inchecken en vertrek ongeveer een half uur eerder dan normaal. De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven ook de komende tijd van kracht.

Werkzaamheden bij Schiphol

In 2016 voert ProRail spoorvernieuwingen uit rond Schiphol die invloed kunnen hebben op je treinreis. Van maandag 1 t/m dinsdag 9 augustus worden er meerdere spoorwerkzaamheden uitgevoerd. Zo worden er nieuwe sporen gebouwd en worden er wissels en seinen geplaatst en getest.

Maandag 1 t/m dinsdag 9 augustus

Op de volgende trajecten is er geen treinverkeer mogelijk:

 • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid
 • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam Bijlmer ArenA

Er rijden NS-bussen in plaats van treinen.

Dinsdag 2 augustus

Op 2 augustus is er op het traject Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk tevens geen treinverkeer mogelijk. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen op dit traject.

Tussen Schiphol Airport en Diemen Zuid / Amsterdam Bijlmer ArenA kan jeu op dinsdag 2 augustus gebruikmaken van de R-net buslijnen 300 en 310.

Donderdag 4 en vrijdag 5 augustus

Op 4 en 5 augustus is er tevens geen treinverkeer mogelijk tussen Diemen Zuid en Weesp. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen.

Houdt in alle gevallen rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

Planning werkzaamheden

Ook in onderstaande periodes staan werkzaamheden gepland rond Schiphol Airport die gevolgen kunnen hebben voor je treinreis.

 • zaterdag 24 en zondag 25 september: Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport – Duivendrecht / Amsterdam Bijlmer ArenA;
 • zaterdag 12 en zondag 13 november: Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport – Duivendrecht / Amsterdam Bijlmer ArenA.

2 reacties op “Extra reistijd Schiphol: Werkzaamheden spoor en veiligheidscontroles”

 1. Peter V. zegt op

  Gisteren ben ik weer naar Thailand vertrokken.
  Vanwege de berichten heb ik voor de trein gekozen.
  Ondanks de werkzaamheden aan het spoor geen spijt van gehad; vanaf Bijlmer arena met de bus.
  Die rijdt via Amstelveen en langs de parkeerterreinen, niet over de A4.
  Vanuit de bus was te zien dat het op de A4 vrijwel vast stond.
  Op Schiphol zelf eigenlijk niets gemerkt, ik had alleen het idee dat men wat meer secuur was met de scan vd bagage.
  Gewoon OK dus.

  • Peter V. zegt op

   Ik schreef ‘gisteren’, want het is in Dubai al 1:45 op 3 Augustus. Ik ben dus dinsdag de 2de vertrokken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website