Er wordt massaal gestemd op de nieuwste enquête op Thailandblog. Op de vraag “Wie is volgens jou de beste vliegmaatschappij, die op Bangkok vliegt?” hebben tot nu toe al meer dan 100 bezoekers een reactie gegeven.

Na twee dagen is te zien dat EVA Air aan kop ligt. Met 30 stemmen (27%) is er al een flinke voorsprong op nummer twee China Airlines die tot nu toe 12 % van de stemmen kreeg.

Een verrassing is ongetwijfeld Air Berlin op een vierde plaats. Air Berlin die vanaf Düsseldorf vliegt is ‘berucht’ is om de krappe stoelruimte en de soms wat beperkte service aan boord. In dit geval zullen vliegticketprijzen wel zwaar meewegen.

Laat ook je mening achter

Als reactie op dit artikel hoor ik graag jullie mening waarom EVA Air de voorkeur heeft. Heb je nog niet gestemd? In de rechterkolom onderaan de pagina kan je meedoen.

Over EVA Air

EVA Air is een luchtvaartmaatschappij uit Taiwan en opgericht in 1989. Eva Air vliegt, afhankelijk van de periode, tot 4 keer per week van Amsterdam Schiphol naar Bangkok en retour. Deze luchtvaartmaatschappij won al vele prijzen. EVA Air is één van de veiligste vliegtuigmaatschappijen in de wereld.

Vooral de Evergreen Deluxe Class aan boord van de 747-400 Combi is zeer gewild bij passagiers die naar Thailand vliegen. De stoelen en de beenruimte zijn ruimer en de service is luxer. Het is een klasse tussen economy- en businessclass in.

43 reacties op “Is EVA Air de beste vliegmaatschappij?”

 1. Hans Bos zegt op

  Evergreen van EVA is inderdaad goed. Het maakt echter wel verschil of je met de ‘ oude’ Boeing 747 vliegt of de nieuwe 777. Ik geef de voorkeur aan de 747.
  Boeken vanaf Thailand is bij EVA soms buitengewoon duur. Vanaf AMS kost een Evergreen-ticket dan rond 900 euro. Vanaf BKK kost diezelfde stoel retour dan ineens 1200 euro. Betalen via de website van EVA met je Nederlandse credit card kan eveneens duur uitpakken. De prijs in THB wordt dan eerst omgerekend naar USD en dan weer naar euro.
  En last but not least: EVA heeft er tegenwoordig ook een handje van om vluchten uit te laten vallen om ’technische’ redenen. Omdat deze airline niet dagelijks vliegt, kan dat voor vakantie of zakenreis heel vervelend uitpakken.

  • Ferdinand zegt op

   Bij EVA (via reisburo in BKK) juist al paar maal gemerkt dat boeken n TH flink goedkoper was dan in NL.
   Maar dan wel BKK – AS – BKK, wat natuurlijk voor de meesten niet zal gelden. Ook gemerkt dat enkele reis vanuit BKK simpel te boeken is, en van uit Amsterdam alleen retourvluchten.
   1x met “nieuwe” 777 gevlogen, eng benauwd. 747 ok. De 777 zouden echter al weer op andere routes zijn ingezet, dus laatste keer weer met 747Wel gemerkt dat ook de service in de evergreen klasse minder wordt, rondgaan met drankjes en hapjes minder (je kan wel altijd zelf pakken) het tasje met nachtspulletjes is versimpeld etc. Belangrijkste blijft de extra ruimte

   • F.Franssen zegt op

    Dit jaar weer eens met KLM gevlogen…met de 777.
    Deze machine heeft een laag zuurstof gehalte zodat maar liefst 4 passagiers aan de zuurstof moesten !. Volgens het personeel ligt dat aan Boeing ivm kosten besparing aan zuurstof…echt waar. \ik ben astmatisch dus was als eerste aan de beurt.
    Schandalig. Het personeel zou ook het liefst de 747 weer terug zien.
    Met Eva goede ervaringen alhoewel ik het tarief dit keer (5 maanden ticket) erg hoog vond

    Frank F

 2. Steve zegt op

  Een keer mee EVA Air gevlogen en inderdaad goed. Ik vloog toen ook Evergreen deluxe. Je zit volgens mij vooraan in de neus als ik het goed herinner. Schermpje in de stoel voor je, beenruimte is 38 centimeter (even opgezocht), de stoelen zijn ook breder dan in Economy class. Goed, eten, regelmatig snacks en voldoende drinken.

  Een goede prijs kwaliteit verhouding, ik heb toen tegen de € 800,- voor een ticket betaald.

  • Steve zegt op

   Ik heb trouwens ook op Air Berlin gestemd omdat ik de laatste keer rond de € 500,- betaalde en daarvoor mogen de stoelen dan wat krapper zijn. Pilletjes er in en ik slaap, ik wordt wakker met een ontbijtje.

   • B.Mossel zegt op

    Ik zou dat pilletje maar laten,zo goed is dat niet.
    Door instabiliteit van het lichaam zou je problemen met je bloedomloop kunnen krijgen,en dat kan zelfs na 2 maanden tot uiting komen.

    Medische tip

    • Frank zegt op

     Sorry, maar dat is onzin. Een slaappilletje (welk medicijn) is heel nuttig om jetlag te onderdrukken en het lichaam in de noodzakelijke rust te brengen. B.V. Temazepam 10mg.
     Wordt ook door het vliegend personeel gebruikt NA de vlucht in het hotel.

     Frank-voormalig vlieger

 3. ThailandGanger zegt op

  Het is jammer dat Eva Air niet vanaf Duitsland vliegt. De kosten om naar Amsterdam te rijden en terug zijn te hoog en derhalve is Eva air oninteressant voor mij. Ook bij de te betalen vliegtax blijft Duitsland nog goedkoper. Het verschil wordt wel kleiner, maar de tijdwinst is enorm. Vanuit Duitsland ben ik zo thuis. Vanuit Amsterdam zit ik nog 2 uur in de auto al dan niet met fileleed. De enige oplossing zou zijn Duitsland Amsterdam-Thailand. Ik moet eens uitzoeken of dat enigszins aansluit maar ik ben bang dat de wachttijden dan weer oplopen en de kosten ook. In ieder geval nooit meer Emiraten met die verschrikkelijke wachttijden van 9 uur in Dubai (midden in de nacht). Ik begrijp niet dat ze daar niks aan doen want dan zouden ze veel meer passagiers trekken volgens mij.

  • Frank zegt op

   De TVG nemen (hoge snelheidstrein, perfect!

   Frank

 4. ton zegt op

  Vlieg met EVA i.v.m. de Evergreen. Wel een tikkie duurder maar we zitten wel goed. Ook al gezien de vlieglduur is dit voor ons prima. Maar zoals hierboven al vermeld: ze laten nogal makkelijk een vlucht vervallen. Dat is meestal de donderdagse. Laten wij nou in februari op donderdag vliegen. Wat ikzelf wel vervelend vind, is dat wanneer je een “gratis” upgrade wil van de Evergreen naar de Business (bij 25.000 mileages) ze plotseling een volle Business hebben. Het kan dan wel in een andere periode maar dan werk ik jammer genoeg.

  • Ferdinand zegt op

   Upgrade naar de Business meestal zonder problemen, maar zou afhankelijk van periode kunnen zijn. Overigens biedt “business”(boven) niet veel meer, ruimte weinig groter, service en maltijden wel veel beter. Maar vind ruimte boven gauw te warm en soms benauwd, maar dat is waarschijnlijk persoonlijk.

   Zelfs al enkele malen “gratis” upgrade gehad omdat evergreen vol was.

   Laatste keer wel heel vreemde ervaring, staande in de rij bij inchecken EVA, in BKK, waar personeel doende was (ivm 8 stoelen overboeking) passagiers te overtuigen hun evergreen de luxe ticket in te ruilen voor een economy klasse ticket van China Air, die een uurtje vroeger vertrok . Vreemdste opmerking “we zouden dan op de stand bye lijst van China komen, dus geen garantie dat we echt met china konden vliegen, en als het niet zou lukken, we morgen bij de eerste zouden horen. Hele verhaal/verzoek was ook nog eens gedrukt, en papiertje was opgehnagen bij inckeckbalie en werd aan elke evergreen passagier in de rij overhandigd.
   Allervreemdste, ze hebben nog enkele gegadigden gevonden ook, die daardoor hoopten op een uurtje tijdwinst.
   Dus 300 euro meer betalen voor evergreen klasse om dan bij de concurentie economic te vliegen ? Heeft EVA Air zo weinig vertrouwen in eigen product ?

  • B.Mossel zegt op

   Upgrade.
   Daar heb ik 35000 miles voor gegeven in february 2011,is dat wel correct 25.000

   Graag je reactie.
   Bedankt

 5. Johny zegt op

  Eva air is inderdaad een goeie maatschapij, het is alleen jammer dat we die niet elke keer kunnen boeken om met Eva te vliegen. Het is steeds volboekt. Heel jammer vind !!!

 6. Johnny zegt op

  KLM lijkt me beter, helaas te duur voor mij en is het EVA die mij als klant wint. Na talloze EVA vluchten ben ik nog steeds zeer tevreden.

  • francky zegt op

   Beste,
   Ik spreek als belg en ben altijd vanuit Brussels airport vertrokken. Een keer met quanta gevlogen over Londen naar BKK, nooit meer, ook in Londen heb ik meer dan 9 uur moeten wachten en dan bij aankomst in Brussel was mijn bagage niet mee, antwoord, geen tyd gehad in die 9 uren om de bagage over te laden. Ik vlieg altijd met Ethiad en betaal nooit meer dan 850 euro. 6,5 uur vliegen van Brussel naar Abhu dabhu, daar 2,5 uur wachten en dan terug 6,5 uurtjes vliegen naar BKK. Wat ik heel comfortabel vind, wand zeg nu zelf 12 uur in een ruk vliegen, nee dank je wel, mijn ledematen worden gek. De service is van prima kwaliteit en je krijgt al wat je vraagt, lekker eten en rode wijn. Eigen scherm en noem maar op. Ik slaap nooit in een vliegtuig, na een paar uur ben ik op wandel en doe wat oefeningen achter in het vliegtuig. Heb al een 12 keer met Ethiad gevlogen en ben uiterst tevreden, de prijs is niet duur, je kunt zelfs vliegen voor rond de 550 euro maar moet wel bijtijds boeken wat uiteraard niet altijd kan. Ik blijf trouw aan Ethiad.
   m.v.g. Francky

 7. Frank zegt op

  Eva Air is allen al de beste door haar goede personeel, voldoende beenruimte, ook in de Y. Het eten is zelfs zeer goed. tarief iets meer dan de anderen maar als je dan toch voor 3 maanden naar Thailand gaat moet dat ook kunnen.

  Met KLM slechte ervaringen: beenruimte mager. Een ontbijt wat bestaat uit grijze prut waarbij de stewardess zelfs niet weet wat erin zit.
  Brandende stoellampjes maar geen stewardess.
  Klachten worden niet beantwoord. Foei nationale “”trots””

  Frank

 8. francky zegt op

  sorry voor enkele schrijffouten
  doei

 9. Ferdinand zegt op

  Eva air voor mij ook de favouriet. Vooral de ruimte in de evergreen. Alleen vaak lan van te voren volgeboket. 747 prima, 777 eng benauwd ding
  China een goede tweede. Was vroeger favouriet, maar nu vaak maanden niet te boekeen, vol, en soms zeer vreemde prijsstelling. De ene rit honderden euros duurder dan de andere. Geen pijl op te trekken.

  Onze goeie ouwe solide KLM is al lang afgevallen. Krappe been ruimte, geen extra klasse, ongelooflijk slechte service van chagarijnige stewardessen. Tot overmaat van ramp verschrikkelijk onbedrehoud aan het inwendige van het toestel. Purser die rondloopt met shroevendraaier om stoelleuningen te kunnen verzetten. Soms tot 4 x toe tijdens de vlucht verplaatst omdat stoel defect was. Een paar maal belandt op de reserve stoel helemaal achterin die ook gebruikt wordt voor ziektegevallen of gedurende periode zelfs op de stoel van de stewardess terwijl een ander een tijdje op een nood stoelje in de keuken geplaatst werd. Toevoeging van de purser, “ik kan me voorstellen als u achteraf een klacht indient” maar ja je zit niet op een klacht en een vergoeding te wachten, maar op een veilige en comfortabele vlucht.

 10. Ferdinand zegt op

  Nog nooit gevlogen met Berlin Air. Verscheine malen op hun internetpagina gekeken, kwam er niet uit. Soms werden geen prijzen aangegeven soms zelfs geen exacte tijden.
  Bovendien uit artikel hier op het blog begrpen dat flink gesjoemeld wordt met orijzen ? Goedkoop heen, duur terug. ?

 11. Tineke zegt op

  Hallo
  Wij zijn nu 12 keer naar Thailand geweest en vlogen dan met Eva en ook met China A
  Eva vond ik wel het beste maar dit jaar vliegen we voor het eerst met Ver.Emiraten
  dit scheelde ons dik 400 Euro We hebben wel een overstap van 3 uur, maar voor die
  400 euro kun je heleboel doen.
  groetjes

  • Egbert zegt op

   De advertyentie van Ver.Emiraten is hoopvol, maar een overstap van 3 uur! Ik moet er niet aan denken….
   Met Lufthansa/Thai Airways naar Bangkok was of is de overstap 2 uur en dat was al niet fraai…..
   Toch is het voor sommigen wel prettig om na een lange tussenvlucht even de benen te strekken, maar minimaal een uur overstap is m.i. niet erg.

   • marcos zegt op

    @ Egbert. Als je de luchthaven van Dubai zou kennen, zou je weten dat 3 uurtjes wachten totaal geen probleem hoeft te zijn! Gratis internet en wifi, vele restaurants, fantastisch om te shoppen, Irish pub etc. etc. Ik zie t probleem niet. Ik wil niet 11 of 12 u in een vliegtuig zitten. Dus is emirates voor mij de beste oplossing met als bonus de A380! Dan weet je wat beenruimte en service is!

 12. kick&marian zegt op

  Nog even een reactie waarvoor KLM voor ons nummer EEN is!!!!!!
  Wij vlogen voor twee jaar geleden met alle maatschappijen toen wij nog goed mobiel waren. Tot dat er een medisch probleem kwam namelijk het gebruik van zuurstof aan boord van het vliegtuig . Alle maatschappijen ,op een na (KLM) maakte problemen,De een vroeg 800 doller extra bij de ander moest je verplicht een extra stoel reserveren tot we de KLM belden daar werd ons verzocht om contackt op tenemen met KLM Care daar werd ons toe gezegt dat er geen extra kosten voor ons aan zaten dus wij moesten maar gewoon boeken en dan weer contakt met hun op nemen ivb met je reserverings nummer .Na het boeken van twee tickets belden weer naar KLM Care er werd een speciale stoel voor ons gereseveerd waar stroomvoorziening onder zit, daar bij werd ons veteld dat wij ook extra gewicht gratis mee konden nemen namelijk een extra zuurstofbar als backup voor calemitijten dit alles kosten ons geen euro cent meer ,
  Deze SERVICE is voor ons het belangrijkte Niet omdat het geheel gratis is want het had van ons best wel wat mogen kosten in het redelijken 20% maar het is nul,,,,nul
  WIJ HOPEN MET DIT BERICHT, DAT ALLE MENSEN DIE GEBRUIK MAKEN VAN ZUURSTOF HIER WAT MEE KUNNEN !!!!!!!!!! VEEL PLEZIER EN GENIETEN IN THAILAND Kick& Marian

  • Ferdinand zegt op

   Dat is in zon geval zeker een pre !
   Overigens we; gemerkt dta service bij EVA en CHINA voor iemand met een rollator of rolstoel ook perfect is. Geen extra kosten voor meenemen als extra bagage en op Schiphol alswel in BKK personlijke hulp in en it vliegtuig, door doaune en papsoortcontrole heen tot buiten aan afhalers. Prima

 13. eddy zegt op

  Vlieg volgende week eerste maal met Etihad.vanuit Brussel. prijs heen en terug 550 euro. Was er blijkbaar vlug bij. Terugreis wel 9 uur wachttijd in Abu Dhabi. Eind november terug. Geef jullie dan een verslagje. Eerst met airbus A330-200 dan met Boeing 777-300er.

  • francky zegt op

   Als je het goed uitstippeld dan is het wachten minimaal, nooit meer dan 1,5 uur moeten wachten, is een wlkome tyd om de benen ff te strekken.

 14. menno zegt op

  Air Berlin was voor mij twee jaar geleden een goede ervaring. Goede service, goed personeel en behoorlijke catering. Grootste voordeel was dat ik op de retour vlucht met een verblijf langer dan een maand, dertig kilo bagage mee terug kon nemen. Ik had door Noord Thailand en Laos gefietst. De fiets die ik in BKK had gekocht, kon ik tegen een kleine toeslag van dertig Euro voor een ongebruikelijk formaat bagage, mee terug nemen naar Dusseldorf Airport.

 15. Elly zegt op

  Vliegen met Eva is gewoon goed 20 Jan vliegen we voor de vijfde keer KLM is niks en Berlin is ook niks

 16. Frank Franssen zegt op

  Net weer aangekomen met Eva Air. Het was weer een plezier.
  Jammer dat ze toch vanaf maart de 747 gaan vervangen (wordt te oud) door de 777.
  Iemand merkte het al op: lijkt een beetje benauwd, minder toiletten.

  Groot voordeel is natuurlijk wel dat je vanaf BKK ’s middags om 12:00 al vliegt en niet
  ’s nachts uren op de airport rondhangt in BKK.

  Geniet ze in Thailand !

 17. Niek Jansen zegt op

  Ik vlieg altijd met ETIHAD via Abu Dhabi, voor het tweede opeenvolgende jaar gekozen als de ‘best airline in the world’. Zij vliegen op Brussel en dat is voor mij het handigst.
  Laatst met KLM gevlogen en van mijn leven nog nooit zo slecht en vies gegeten. De culinaire reputatie van de Hollanders is er ook naar. Ze hadden zelfs een ‘promotie’ voor de businessclass, een kroket!!! Niet uit de muur neem ik aan.

  • francky zegt op

   ik kan je volledig beamen, Niek, ook ik vlieg altyd met Ethiad, voor mij de top. Andere maatschappijen kunnen er niet aan tippen.

 18. Marion zegt op

  Net zaterdag terug gekomen vanuit Thailand met China airlines, nooit meer dus. Verouderd toestel, eten was niet te eten, wij zaten bij de keuken, kun je je voorstellen in wat voor lucht we zaten;-). Eerder 2 keer gevlogen met Air Berlin, en ik moet zeggen dat dat stukken beter was in elk opzicht. Tegenwoordig maakt het niet echt veel uit qua prijs van waar je vertrekt. Heb nu gekeken bij Egypt Air. Heeft iemand daar ervaring mee? Zijn namelijk wel spotgoedkoop!

  • lupardi zegt op

   Vorige week met Egypt Air gevlogen. Goede service en beenruimte. Een nadeel is de overstaptijd van 4 uur op Cairo op de reis Bangkok – Amsterdam maar de prijs is zo aantrekkelijk dat je je daar maar op instelt en dan valt het mee.

   • Marion zegt op

    Die 4 uur kom ik ook wel door als het zoveel scheelt op de prijs. Bedankt voor je reactie…

 19. schneider zegt op

  Vlieg al enkele jaren , sinds Garuda niet meer op West Europa vloog , met EVA air. Perfecte service en altijd exact op tijd. Bij de KLM moet je op je knieen de stewardessen danken dat je mee mag bij EVA air word je als welkome gast ontvangen. Ik vlieg altijd ELITE class en ontvang al enkele jaren een verjaardagsfelicitaie van EVA air op mijn verjaardag. . Welke andere club doet zoiets!! Jammer dat de 747 vervangen is door de 777. Veel krapper. Maar de aankomst en vertrektijden zijn een hele verbetering.

  • Egbert zegt op

   Ook bij China Airlines & Qantas word je op je verjaardag gefeliciteerd en op een glas Champagne getrakteerd….. dus niet voorbarig reageren, mensen!

 20. l.goede zegt op

  Mijn ervaring met EVA AIR is bijzonder slecht.
  Ik heb op mijn vele vluchten nog nooit zulk slecht eten gehad in de Elite Class.
  Zowel op de heen vlucht alswel ook ook de retour vlucht was het eten belabbert.
  Het was slecht, en koud en NIET te eten. Dit op een vlucht van 11 uur!!
  Zeer jammer
  Met de KLM is het eten zelfs velen malen beter.

 21. B.Mossel zegt op

  Ik vlieg al v/a 2004 met EVA AIR.
  Voel me safe,en is met prima personeel een fijne Maatschappij.
  Vlieg zelf 3x p/jaar.
  Zou geen andere maatschappij willen.

  Ook matriaal is perfect,vliegen nu met Boeing 777-400.
  Probeer het ook eens.
  B.M.

 22. georgessiam zegt op

  Al verschillende keren met Eva Air gevlogen,service en vriendelijk 10/10(dat kan men niet zeggen van China airlines:echt onvriendelijke crew)
  greetings:georgessiam.

 23. Egbert zegt op

  2 keer met China Airlines business class gevlogen; service uitstekend, vriendelijk & correct.
  stoelen & beenruimte zijn perfect.
  Ook met Eva Air gevlogen;dezelfde luxe maar m.i. minder dan CA. Ook wat betreft de klantvriendelijkheid v/h personeel; kwam bij mij zakelijker over…
  Desondanks is ook EVA AIR aan te bevelen.

 24. Bimo Kamil zegt op

  Ben vorig jaar met China Airlines naar Thailand geweest. Was helemaal super!!! Goede service, vriendelijke cabinebemanning, en lekker eten aan boord. In 1 woord geweldig!! Vlieg volgend jaar weer met China Airlines naar Bangkok.

 25. Waldo zegt op

  Ik zal nooit meer met EVA AIR gaan vliegen want ik moest voor de heenvlucht naar Thailand 365 eurootjes betalen voor mijn golftas en op de terugvlucht 185 eurootjes!
  Ten eerste totaal geen goede info op internet over de kosten van golfbagage en ten tweede waarom 2 verschillende bedragen ???

 26. Wendy zegt op

  EVA air is wat mij betreft de beste. Alle problemen die anderen beschrijven heb ik tot op heden (gelukkig) nog niet ervaren.

  Het liefst vlieg ik met de combi premium heen-economy terug. Dit vanwege beenruimte, stoelbreedte, brede armleggers, dus geen gevecht met je buurman/vrouw, de benen die omhoog kunnen en het feit dat je niet zo’n vies synthetisch dekentje krijgt maar een echte katoenen.
  Heerlijk uitgerust aankomen en vervolgens je reis vervolgen naar je einddoel.
  Het eten is wat mij betreft goed genoeg.

  Ook afgelopen jaren ettelijke ander maatschappijen uitgeprobeerd maar EVA air is voor mij toch favouriet met op een goede 2e plaats China airlines.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website