Fasttailwind / Shutterstock.com

De bij Thailandgangers populaire Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air gaat toch geen Boeing 787-9 Dreamliner inzetten op de route vanaf Schiphol.

De Dreamliner zou vanaf 9 juli de huidige Boeing 777-300ER vervangen op de vluchten van Amsterdam naar Bangkok en de eindbestemming Taipei.

Dat is voor liefhebbers van de Premium Economy Class goed nieuws, want de mogelijkheid om deze tussenklasse te boeken blijft nu bestaan. De Dreamliner heeft deze klasse niet.

Volgens Cyriel Oude Hengel Head of Passenger Sales & Marketing bij EVA Air is de beslissing om de Dreamliner niet op de route in te zetten om operationele redenen genomen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “EVA Air: Toch geen Boeing 787 Dreamliner op route Amsterdam – Bangkok – Taipei”

 1. ruud zegt op

  “De beslissing om de Dreamliner niet op de route in te zetten is om operationele redenen genomen.”

  Een antwoord dat geen antwoord is, want “om operationele redenen” kan van alles betekenen.

  • Dennis zegt op

   Vaak betekent dat ze elders meer geld kunnen verdienen met het vliegtuig. En laat dat “vaak” maar weg;

 2. aad van vliet zegt op

  Wij hebben laatst met de 787 Dreamliner gevlogen met Qatar Airlines maar op ons heeft het geen goeie indruk gemaakt, net zo min als de 777 trouwens.
  In ieder geval zijn de stoelen goedkoop en keihard en er is weinig plaats want de stoelen zijn smal. De stoelbezetting is 3x4x3 en dat is voor dit toestel teveel.
  De stewardess verklaarde ons wel na ons kommentaar dat Qatar overweegt om er een andere stoelbezetting van te maken.

  Overigens kan iemand ons vertellen hoe je een ticket bestelt bij EVA Air want hun site is behoorlijk mininmaal.

  • Cees zegt op

   Bij BMAir, doen wij al jaren.

  • Kees zegt op

   Waar zit precies uw probleem. Ik heb al vele malen op hun site mijn tickets geboekt. Omdat het niet heel erg gebruiksvriendelijk is opgesteld moet je even de tijd nemen om steeds de hele pagina goed te bekijken, maar dan gaat het prima.

  • Robert zegt op

   Op http://www.evaair.com een kwestie van een paar knoppen drukken (Boeken en Reisinformatie –> Boek een vlucht) en je komt hier: https://booking.evaair.com/flyeva/eva/b2c/booking-online.aspx?lang=nl-nl

   De taal van de site kan je rechtsboven instellen.

   Succes!

  • Tjitske zegt op

   Bij Thailandtravel. Hier boeken wij al jaren en zijn nog steeds zeer tevreden.

 3. Ada zegt op

  eindelijk maar geboekt in de veronderstelling dat we met de Dreamliner vliegen naar Bangkok in 2020. Premium economie vonden wij perfect omdat mijn man bijna 2 m lang is Nu stoelen gereserveerd anders zit je niet eens meer naast elkaar in de economie class en zelfs een jaar van te voren reserveren is al moeilijk om stoelen naast elkaar te vinden zoveel vluchten zijn nu al volgeboekt. Als andere maatschappijen rechtstreeks zouden vliegen gingen we niet eens meer met Eva air Wat schets mijn verbazing ,de volgende ochtend krijg ik bericht dat we toch met de 777-300 vliegen met premium class maar ik heb gereserveerd voor economie en de stoelredervering is gewoon overgezet. Op mijn vraag of ik naar premium class kon verzetten kreeg ik als antwoord dat kost u 200 euro pp exclusief de extra kosten van economie of premium vliegen Niet erg netjes van Eva Air

 4. Kees zegt op

  Daar ben ik erg blij mee. Ik vind de premium economy van EVA de beste prijs-kwaliteit verhouding om naar Bangkok te reizen.

 5. Marijke. zegt op

  Wij vliegen al jaren met volle tevredenheid met eva air.Meestal boeken wij bij bm air of eva air zelf.We kijken waar we de goedkoopste prijs vinden.We vliegen tot bangkok met eva air en gelijk door met bangkok air naar changmai.Altijd prima geregeld.

 6. Jan zegt op

  Ik had business geboekt enkel en alleen voor de B787. Annulatiekosten 100€. Ga met Singapore boeken voor 130€ meer. BRU – ZRH – SIN – BKK (A380 en B787)

  • Hans zegt op

   Goed dat ik hier lees dat er een veandering is met deze lijnvlucht.

   Heb een economy ticket geboekt midden september 2019. Wilde eigenlijk economy plus doch kon dit niet op de voorziene 787 dreamliner.

   Voor alle zekerheid mijn vlucht en reeds vastgelegde stoel opgezocht in de Eva app en wat bleek ….zit ik ineens 5 rijen verder naar achteren.Had bewust dicht bij de toiletten een plaats omdat ik nogal vaak moet. Geen enkele melding van Eva Air dat mijn stoel was gewijzigd. Heb dat nu maar weer veranderd (kon gelukkig nog zonder kosten).

   Zal nog contact met Eva opnemen om te kijken wat een upgrade gaat kosten naar economy plus nu ze nog vliegen met de 777. Zal wel tegen een fikse meerprijs zijn.

 7. harry zegt op

  logisch, dat ding is veel te krap! ik met mijn 1.95m wil niets anders meer dan een airbus a380 en ik stap wel over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website