EVA Air uit Taiwan die een lijndienst verzorgd van Amsterdam naar Bangkok heeft een bestelling geplaatst voor vierentwintig Boeing 787-10’s en twee Boeing 777-300ER’s. De order is goed voor ruim acht miljard dollar (7,5 miljard euro).

De zesentwintig toestellen zullen tussen 2017 en 2022 afgeleverd worden, op tijd voor de doelstelling van EVA Air om rond 2020 een vloot van honderd vliegtuigen te hebben. De airline heeft nu de op zeven na grootste vloot ter wereld en is in Azië nummer vier op de ranglijst.

EVA Air zal de nieuwe zuinigere toestellen gebruiken om oudere toestellen te vervangen. Daarnaast zullen een aantal vliegfrequenties worden geïntensiveerd en worden er nieuwe routes toegevoegd. Volgens fabrikant Boeing kan EVA Air met de 787-10 Dreamliners nieuwe markten aanboren. De vliegtuigen worden ingezet op middellange en lange vluchten, samen met de Boeing 777-300ER’s en vormen zo de ruggengraat van de vloot.

In totaal vliegt EVA Air met meer dan veertig Boeings en naast deze bestelling staan er nog 37 in het orderboek: veertien 777-300ER’s, vijf 777 vrachttoestellen en achttien 787-10’s.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website