EVA Air neemt definitief afscheid van Boeing 747

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
18 juli 2017

Velen van ons zullen er met weemoed aan terug denken: de indrukwekkende Boeing 747 van EVA Air waarmee we ooit naar Bangkok vlogen. Al geruime tijd vliegt EVA met modernere Boeing 777-300ER van Schiphol naar Suvarnabhumi, maar dit toestel heeft in mijn ogen niet de grandeur van de 747 jumbojet.

Maar aan alles komt een einde en dat geldt ook voor dit majestueuze vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij uit Taiwan vloog dit weekend de laatste verre vlucht naar Vancouver met dit type, en neemt eind augustus definitief afscheid van de 747.  Op 21 augustus voert de luchtvaartmaatschappij de laatste vlucht uit, tussen Taipei en Hongkong.

EVA Air vloog sinds 1993 met de Boeing 747-400, het vliegtuig wordt op verre vluchten vervangen door de Boeing 777-300ER.

De het merendeel van de oude Boeings is verkocht aan de vrachtmaatschappijen UPS en Atlas Air. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen verdwijnt de Boeing 747 uit beeld. In Europa zijn KLM, British Airways en Lufthansa grootgebruikers van het type, maar ook daar wordt het toestel vervangen door modernere en vooral zuinigere vliegtuigen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl – Foto: Boeing 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “EVA Air neemt definitief afscheid van Boeing 747”

 1. Carl. zegt op

  De Elite Class in de 747 van EVA AIR was top , je waande je in de Business Class………..!!

 2. David H. zegt op

  Spijtig dat Eva niet veel hun Boeing 777-200ER gebruikt , had mijn voorkeur voor bepaalde zitplaats in economy waar je je benen nog meer kon strekken dan in hun premium economy ……en geen meerprijs ..,de 300ER heeft die niet .

 3. Marijke zegt op

  Wij hebben al een paar keer met een nieuw toestel naar bangkok gevlogen.Lekker veel been ruimte goede stoelen en een groter beeldscherm.Een comfortabel toestel.

 4. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ik heb net “effe” zitten kijken bij de officiële registratie, maar de maatschappij heet officieel EVA Airways, dat wist ik niet eens en nog wel zoveel mee gevlogen.

  Enne David H, Daarvoor keek is dus, Eva Air heeft nooit een 747-200 gehad, uitsluitend 747-400 in passagiers, combi passagiers/vracht en cargo plalne’s. Twee passagiers toestellen zijn nog actief en vijf vracht toestellen. (allemaal 747-400, dus geen 747-8)

  Wel jammer dat de Boeing 747 verdwijnt, vindt dit nog altijd het mooist ontworpen vliegtuig.
  Als een zwaan in de lucht. Als tweede vindt ik de 757 het mooist ontworpen toestel, ook al uitlopend en dat terwijl veel maatschappijen er om vragen.

  Gerrit met weemoed

  • karaggo zegt op

   David H schrijft ook 777-200 ER en niet 747-200

  • David H. zegt op

   @Gerrit , dat heb je dus he met al die weemoed en tranen in ogen om die jumbo 747…., dat je een posting niet goed leest en nummers van vliegtuigen verward ,
   ik heb enkel over hun huidige modellen geschreven , en de Boeing 777-200ER heeft op beaalde economy zetelplaats een heel ruime beenlengte wegens zijn plaatsing ,( en nee niet aan de deuren )……..

 5. Fransamsterdam zegt op

  De 747 was en is een uitermate herkenbaar toestel en dat kun je van de 777 inderdaad niet zeggen.
  Een hele prestatie, om van 1970 tot 2007 onbetwist het grootste commerciële verkeersvliegtuig te zijn.
  De A380 die de titel overnam heeft ook niet bepaald een markant uiterlijk. Eerder wat lomp.
  Opmerkelijk is dat het vliegtuig is ontworpen om te worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig, aangezien men er in de ontwerpfase, tweede helft zestiger jaren, van overtuigd was dat iedereen binnen afzienbare tijd supersonisch zou vliegen in toestellen zoals de Concorde, die ik persoonlijk qua ontwerp op eenzame hoogte vind staan, maar commercieel gezien een drama werd.

  Zie: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Boeing_747

 6. Rob zegt op

  M.i. moet EVA snel vervolgstappen zetten m.b.t. de vernieuwing van hun vloot. Kijk b.v. naar Westerse maatschappijen maar ook naar China Airlines en Singapore Airlines. De Boeing Triple Seven, B-777-300ER bestaat alweer meer dan 20 jaar dus slurpt ook meer dan de huidige nieuwe jets.

 7. Eugenio zegt op

  De Evergreen Deluxe Classe was toentertijd fantastisch! Ik nam altijd een stoel in de rijen 20 t/m 25.
  Zie plattegrond:
  https://www.seatguru.com/airlines/Eva_Airways/Eva_Airways_Boeing_747-400_Combi.php


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website