Uit onderzoek van het Duitse Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) blijkt dat Emirates in 2017 de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld was. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM staat op een verdienstelijke vierde plaats.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De maatschappij werd in mei 1985 opgericht door de regering van de VAE. Emirates heeft een zeer snelle groei laten zien. De maatschappij heeft vluchten naar vele bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika, India, Oceanië en Noord-Amerika.

Opvallend is verder de tweede plaats voor lowcost airline Norwegian Air Shuttle. In de top 10 staat drie vliegmaatschappijen uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In totaal werden 100 van de grootste airlines op hun veiligheid beoordeeld. Zij werden door JACDEC op 33 risicofactoren gescheckt.

De top 20 veiligste airlines in 2017:

1. Emirates (VEA)
2. Norwegian Air Shuttle (Noorwegen)
3. Virgin Atlantic Airways (Groot-Brittannië)
4. KLM (Nederland)
5. Easyjet (Groot-Brittannië)
6. Finnair (Finland)
7. Etihad Airways (VAE)
8. Spirit Airlines (VS)
9. Jetstar Airways (Australië)
10. Air Arabia (VAE)
11. Vueling Airlines (Spanje)
12. Cathay Pacific Airways (Hong Kong)
13. El Al (Israël)
14. Singapore Airlines (Singapore)
15. EVA Air (Taiwan)
16. Eurowings (Duitsland)
17. JetBlue Airways (VS)
18. Capital Airlines (China)
19. Oman Air (Oman)
20. Air Canada (Canada)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Emirates veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld”

 1. fred zegt op

  Geen Thai Airways…geen Lufthansa geen swiss air en vele andere grote maatschappijen Wel een paar maatschappijen waar ik nog nooit heb over gehoord.

  • Jakke zegt op

   Thai Airways? Deze hebben na heeeeel veel lobbyen nog een vliegvergunning gekregen op Europa verleden jaar. Het scheelde geen haar of ze stonden op de zwarte lijst.

   • Fransamsterdam zegt op

    De EU heeft nu dacht ik 174 maatschappijen op de zwarte lijst staan. Zijn die dan echt zo gevaarlijk? Nou, al die 174 maatschappijen zijn 2017 toch ook zonder één zwaar ongeluk doorgekomen.
    Verzin maar een paar criteria, de Europese norm, die niet overal in de wereld hetzelfde is en je kunt onder het mom van veiligheid lekker protectionistisch bezig zijn.
    Dit is misschien wat al te veel doemdenken, maar opvallend is toch wel dat op de zwarte lijst van de USA alle maatschappijen uit Oekraïne staan, terwijl de lezers van dit blog op 4 januari nog van harte werden uitgenodigd om met Ukraine International naar Bangkok te vliegen, waarbij dan vrolijk wordt vermeld: “Ukraine International Airlines is een degelijke en en veilige vliegmaatschappij. Het Oostenrijkse Austrian Airlines heeft een belang van 49% in deze luchtvaartmaatschappij, dus dat zit wel goed.”

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ze hebben het moeilijk bij het JACDEC, bij gebrek aan behoorlijke crashes in 2017. Om toch de aandacht te trekken maken ze nu de top 20 bekend, de overige 80 (het aantal maatschappijen is verhoogd van de 60 grootste naar de 100 grootste) worden gedurende de komende weken in delen bekendgemaakt.
  Het aantal risicofactoren dat beoordeeld wordt is verhoogd van 9 naar 33.
  Volgens de criteria van het JACDEC waren er in 2017 40 doden op 4 miljard passagiers.
  1 op de 100 miljoen passagiers die instapten overleefde het niet, 99.999999% kon het navertellen.
  Met zulke cijfers kun je geen zinvolle statistische lijstjes meer maken, dus dan ga je maar een berg risicofactoren onderzoeken. Als KLM een stewardess minder in gaat zetten op langeafstandsvluchten vallen ze misschien wel uit de top tien 10.
  Vorig jaar was China Airlines trouwens het slechtste jongetje van de klas.

  • Jan van Marle zegt op

   En waar is Qatar Airlines gebleven?

 3. Mark zegt op

  Als het allemaal zo weinig onderschijdend is wordt het wel heel moeilijk om iets zinnig te concluderen over de aller veilgste, de meest veilige, de veiligste, de veilige en de nog veiligere.
  Als de analyse dan toch in hoge mate risicogestuurd wordt ware het ongetwijfeld nuttiger om de onveiligste te belichten. De rotte(nde) appels onder de aandacht brengen is voor de consument in dit geval veel interessanter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website