Foto: Emirates

Luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai heeft dinsdag onthuld hoe de Premium Economy-cabine eruit gaat zien. Gezien het succes van deze klasse heeft Emirates enige tijd geleden besloten om ook het gat tussen Economy Class en Business Class op te vullen.

Veel Thailandgangers die met EVA Air vliegen weten inmiddels hoe prettig de premium economy class is. De iets bredere en luxere stoel maakt de reis toch wat comfortabeler. Emirates was een van de weinige grote airlines die deze klasse nog niet aanbood, maar daar is nu verandering in gekomen.

Vorige week werd de eerste Airbus A380 met premium economy geleverd aan Emirates. In de Premium Economy staan 56 stoelen in een 2-4-2-opstelling.

Met een royale pitch van maximaal 40 inch kan de premium economy-stoel van Emirates 20 cm achterover worden geklapt in een comfortabele wiegpositie met voldoende ruimte om uit te rekken. Elke stoel is bekleed met crèmekleurig anti-vlekleer met stiksels en een houten paneelafwerking vergelijkbaar met de Business Class. Elke stoel is ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden met 6-voudig verstelbare hoofdsteunen, kuitsteunen en voetsteunen.

De stoelen hebben een 13,3-inch videoscherm, een van de grootste in zijn klasse, om te genieten van de ongeëvenaarde reeks muziek, films, tv, nieuws en andere inhoud. Verder heeft de stoel gemakkelijk toegankelijke oplaadpunten, een brede eettafel en een cocktailtafel aan de zijkant.

De Premium Economy-stoelen komen niet in alle toestellen van Emirates. Vooralsnog komen ze alleen in de nieuwe A380’s (er worden er nog vijf geleverd) en in een deel van de bestelde Boeing 777-9’s. Emirates zal later beslissen of de stoelen ook in de andere A380’s komen.

Op welke vliegroutes Premium Economy als eerste wordt ingezet, en of Thailand daar ook bij zit, maakt het bedrijf binnenkort bekend.

Behalve de 56 stoelen in Premium Economy, staan er in de nieuwste A380’s 14 stoelen in First Class, 76 in Business en 338 in Economy, voor een totaal van 484. Daarmee is de introductie volledig ten koste gegaan van de Economy Class, die voorheen 426 stoelen telde.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Video: Emirates toont beelden van nieuwe premium economy class

Bekijk hier de video:

 

3 reacties op “Emirates toont beelden van nieuwe premium economy class (video)”

 1. Cornelis zegt op

  Ik ben een fervent Premium Economy vlieger. Tot voor kort met EVA en onlangs met Lufthansa. Beide een prima ervaring die – voor mij – de meerprijs waard is. Bredere stoel plus extra beenruimte en vaak ook aanzienlijk meer bagagekilo’s, bij Lufthansa was dat zels 2x 23 kg.
  Zo te zien situeert Emirates deze nieuwe tussenklasse op het benedendek. Het bovendek blijft volledig bezet door eerste klas en business, gezien de aantallen stoelen die hierboven worden genoemd.
  Ook KLM heeft plannen in die richting, kennelijk.

 2. Rob zegt op

  Heerlijk als je wat groter en breder bent dan de gemiddelde mens. Ik de Premium slaap ik zelfs enkele uren. In de Economy geen seconde.

  • fred zegt op

   Daar bestaat zoiets voor als slaappillen. Ik neem er altijd zo een (flinke dosis) als ik in het vliegtuig stap. Meestal wordt ik weer wakker vlak voor het ontbijt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website