Emirates gaat meer vluchten naar Thailand uitvoeren

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
9 oktober 2015

Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, komt vanaf 1 december met een extra vlucht naar Bangkok.

Deze vierde dagelijkse vlucht van Dubai naar Bangkok wordt uitgevoerd met de Airbus 380. Emirates vliegt daarnaast vier keer per week naar Phuket.

Met deze extra vlucht gaat het aantal stoelen naar Bangkok van 3.053 naar 4.500 per dag, het hoogste aantal op de route vanuit de Golf naar Thailand.

De maatschappij zegt dat de bomaanslag bij de Erawan heiligdom geen invloed heeft gehad op het aantal passagiers. ‘We blijven een sterke vraag zien op onze routes naar Thailand’, zegt Jabr Al-Azeeby (zie foto), manager voor Thailand en Indochina. ‘Wanneer de vraag toeneemt, zullen we zeker overwegen meer vluchten toe te voegen.’

Behalve op de routes Bangkok-Dubai en Phuket-Dubai vliegt Emirates met een dagelijkse frequentie van Bangkok naar Hong Kong, Sydney en Christchurch. Tussen Bangkok en Hong Kong vliegt de A380, op de twee andere lijnen een Boeing 777-300ER.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/cO18wh


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Emirates gaat meer vluchten naar Thailand uitvoeren”

 1. TH.NL zegt op

  Dat het aantal stoelen naar Bangkok van 3.053 naar 4.500 per dag gaat met 1 vlucht extra kan natuurlijk niet.
  Een poosje geleden las ik dat Thai Airways mede door de Golfstaat luchtvaartmaatschappijen behoorlijk in de moeilijkheden zit.
  En zo roeien deze maatschappijen alles wat hun voor de voeten komt uit. In de toekomst zullen we dus steeds meer afhankelijk worden van hun. Jammer dat men dit nog niet door heeft.

  • Jack G. zegt op

   Thai Airways is partner op deze route met Emirates.

  • Fransamsterdam zegt op

   In het oorspronkelijke artikel wordt gesproken over de capaciteit tussen de VAE en Thailand.
   7 + 4 = 11 vluchten per week, à ongeveer 500 passagiers, heen plus terug, maakt ongeveer 11.000 per week, is ongeveer een toename van 1500 per dag. Zo zal het wel bedoeld zijn.

 2. Rene Martin zegt op

  Ik kreeg vandaag een email van Emirates dat zij nu vliegtickets naar Bangkok verkopen vanaf 547 euro. Deze zijn maar beperkt boekbaar en er zijn voorwaarden. Dus voor de snelle beslissers…………

 3. kjay zegt op

  Een kleine correctie aan de redactie. Uw eerste zin klopt niet! Emirates is niet de nationale luchtvaartmaatschappijn van de VAE.

  Het is een van de VAE luchtvaartmaatschappijen met als thuisbasis Dubai, net zoals Etihad een andere is met thuisbasis in Abu Dhabi.

  • Frans Nico zegt op

   De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een land dat bestaat uit een 7-tal emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi de grootste en meest bekende zijn.

   Op Wikipedia lees ik dat Emirates de nationale luchtvaartmaatschappij van (het emiraat) Dubai is met als thuishaven de Dubai International Airport. Sinds 2010 maakt Emirates ook gebruik van de nieuwe luchthaven van Dubai, Maktoum International Airport (opgericht in 1985).

   Op Wikipedia lees ik ook dat Etihad de nationale luchtvaartmaatschappij van (het land) VAE is met als thuishaven (de hoofdstad) Abu Dhabi (opgericht in 2003).

   Kennelijk zijn geen van beide maatschappijen in particuliere handen, Emirates van (de sultan van) Dubai en Etihad van de centrale regering van de VAE.

   Het lijkt er dus op dat de redactie niet helemaal goed zit, maar ook Kjay niet. Beide maatschappijen zijn wel in “staatshanden”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website