Carlos Yudica / Shutterstock.com

Vanaf 2020 kan je ook kiezen voor de premium economy klasse van Emirates. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai introduceert de populaire tussenklasse in de A380, gevolgd door de Boeing 777.

Topman Tim Clark van Emirates heeft dit onlangs bekendgemaakt. Emirates heeft 110 A380’s in de vloot en 135 toestellen van het type Boeing 777-300ER.

Er zijn orders geplaatst voor nog eens 150 Boeings van de nieuwste types, de 777-8 en 777-9, die vanaf volgend jaar operationeel worden. In deze vliegtuigen wordt de premium economy klasse al standaard ingebouwd. Volgens Clark zal de prijs voor premium economy vliegtickets van Emirates ver onder die van businessclass tickets liggen. De definitieve prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.

Emirates vliegt ook vanaf Schiphol naar Bangkok met een tussenstop in Dubai.

EVA Air

Lezers van Thailandblog die van Amsterdam naar Bangkok vliegen kennen de Premium economy klasse van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air die deze al sinds 1991 voert. Vooral bekend geworden als de Evergreen de luxe en later als de Elite class. De laatste jaren zijn meer vliegmaatschappijen met deze tussenklasse gekomen zoals KLM met Economy Comfort en Malaysia Airlines met Economy plus.

Er is bij passagiers veel vraag naar een stoel met meer comfort dan in economy, maar met een aanzienlijke lagere prijs dan businessclass.

Bron: Zakenreis.nl

8 reacties op “Emirates komt ook met Premium economy klasse”

 1. Carlo zegt op

  Ik heb steeds met Emirates gevlogen tot dit jaar. Echter nu in april waren ze zogenaamd voor alle vluchten uitverkocht en kostte het goedkoopste ticket naar BKK 1500€ en meer. Heb dan maar een ticket gekocht bij Thai Airways, directe vlucht vanuit Brussel en goedkoop.
  Mijn ervaring was dat als het vliegtuig halfvol zat je met Emirates in economy ook super bediend werd. Zat het vol was de bediening een heel stuk minder…

  • Theiweert zegt op

   Heb je zeker tijdens Thais Nieuw Jaar of de Gouden week van china (eind april) willen vliegen. Maar er ticket in mei kost 577 euro.

 2. Herman V zegt op

  Voor zover mij bekend komt de tussenklasse bij EVA air te vervallen, wanneer de 787 op Ams-Bkk in bedrijf komt.

  • thea de miranda zegt op

   Inmiddels is bekend gemaakt dat Eva air in 2020 nog door vliegt met premium class op de route AMS/BKK
   Fijn vooruit zicht

  • Theo zegt op

   Is inmiddels herzien. EVA blijft ook na 9 juli met PE doorvliegen.

 3. P. de Jong zegt op

  EVA Air heeft vorige week bekend gemaakt dat de non stop vluchten Adam-BKK v.v. ongewijzigd blijven uitgevoerd met de Boeing 777. Deze machine heeft dus de Elite Class, de vroegere Evergreen de Lux Class.

 4. Erwin Fleur zegt op

  Beste Herman V

  Eva air blijft op de route voorlopig gewoon door vliegen met de vertrouwde 777.
  De nieuwe 787 wordt op de route Ams/BKK niet ingezet.

  Dus mensen kunnen gewoon premium blijven vliegen.

  Bron Eva Air
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 5. rene23 zegt op

  Voorlopig blijft EVA met de 777 vliegen, er is onbepaald uitstel voor de 787


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website