Emirates is dinsdag uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld (2016) volgens Skytrax. De ranglijst wordt bepaald op basis van miljoenen beoordelingen van reizigers uit verschillende landen.

Emirates neemt het stokje over van Qatar Airways die vorig jaar de winnaar was. Die maatschappij eindigt dit jaar als tweede. Opvallend is dat de vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten vrijwel altijd in de prijzen vallen. Derde werd Singapore Airlines.

Ook KLM staat in de lijst en wel op plek 24.

Het Duitse Lufthansa is uitgeroepen tot beste Europese vliegmaatschappij. Norwegian.com is de beste budgetmaatschappij in Europa. AirAsia is volgens Skytrax de beste prijsvechter ter wereld.

8 reacties op “Emirates beste vliegmaatschappij ter wereld volgens Skytrax”

 1. Jack G. zegt op

  Thai Airways staat op nummer 13 op deze lijst was vorig jaar nog nummer 19. Bangkok Airways staat dit jaar op nummer 20 en was vorig jaar nog 23. Eva staat op nummer 8. Garuda heeft trouwens het beste cabinepersoneel. Is er trouwens ook een onafhankelijke vakjury die maatschappijen beoordeelt?

 2. Paul zegt op

  Voor mij is de KLM toch nummer 1.
  Als Amsterdammer ligt Schiphol met het OV op 20m min afstand voor 3 Euro.
  Vertrek in de middag, en rond 11 uur de volgende dag buiten de airport.
  Terug vertrek 12.00 en op Schiphol rond 18.45.
  Rechtstreeks Amsterdam Bangkok voor ongeveer 730 Euro Gemiddeld periode 9 maanden Sept tot Juli.
  Wat mij bij de meeste maatschappijen tegenstaat is de lange transfertijd op de thuisbasis van deze maatschappijen waardoor de reis soms tot meer dan 24 uren kan duren.
  Het verschil in ticketprijs ligt op gemiddeld 150 Euro en dat vind ik persoonlijk de moeite niet waard voor al die rompslomp

  • Cornelis zegt op

   Natuurlijk verlies je tijd bij een overstap, maar als je bij Emirates er 24u over doet om in Bangkok te komen is dat een eigen keuze. Tussen Dubai en Bangkok wordt zo frequent gevlogen dat de totale AMS-BKK trip je rond de 15u kost. Langer dan bij een rechtstreekse vlucht, maar velen kiezen bewust voor een dergelijke overstap om zodoende de tijd in het vliegtuig te verdelen in 2x grofweg 6u. Bovendien zit je ook in Economy in de A380 vrij comfortabel – in ieder geval minder krap dan in de 777 met 10 stoelen in de breedte zoals KLM die op de Bangkok-route inzet.
   Overigens heb ik de laatste 5 vluchten (binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar) met Emirates gevlogen en dat is goed bevallen. Daarvoor reisde ik altijd met Singapore Airlines – naar mijn ervaring zeker niet ‘minder’ dan Emirates.

  • edard zegt op

   emirates toch een goede vliegmij en personeel heel klant-vriendelijk
   alleen personeel die de mensen aan de balie op schiphol inchecken voor emirates kunnen me wat dat betreft wel klant-vriendelijker

 3. Jack G. zegt op

  Thai en Bangkok hebben ook prijzen gewonnen op een aantal gebieden.

  Thai: Worlds most improved airline en best airline lounge spa facility.
  Bangkok Airways: Worlds best regional airline en die van regional airline van Azië. Ze winnen bij mij ook de prijs voor beste veiligheidsfilmpje qua dans en zang. Bron: luchtvaartnieuws.

 4. Eric zegt op

  Ik vlieg inmiddels al vele jaren met Emirates en word als “goldmember” flink in de watten gelegd met het gebruik van luxe lounges, fasttracks en extra persoonlijke zorg in het vliegtuig door personeel geselecteerd van over de hele wereld. Een break in Dubai is comfortabel, je kunt de benen even strekken. De A380 vloot waarover Emirates beschikt is de grootste ter wereld. Fantastische vliegtuigen: geruisloos en veel ruimte! Dubai is een van de allergrootste vliegvelden ter wereld en super georganiseerd! En de reistijd Amsterdam-BKK inclusief transfertijd circa 14 uur!

  • Cornelis zegt op

   Leuk, die Gold Card, inchecken bij de businessbalie, een priority-label op je koffer zodat-ie er als een van de eerste uitkomt, voorrang bij instappen, toegang tot de lounges (even douchen in Dubai na een nachtvlucht), enz.
   Als Gold Member komt na het instappen de chef van het cabinepersoneel zich aan je voorstellen en je persoonlijk welkom heten aan boord. Richting Dubai krijg je dan ook gelijk je fasttrack kaart voor de veiligheidscontrole uitgereikt. Niet dat ik daaraan zo hecht – maar die verbaasde blikken om je heen……………….

 5. khu zegt op

  Ik ben platinum for life bij de klm. de behandeling is gelijk aan die van de Gold Card zoals Cornelis beschrijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website