“Beyond”, een bijzonder kunstwerk in 3D op Schiphol

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
11 september 2016

Wat doet u op Schiphol als u moet wachten op het vertrek van uw vlucht naar Bangkok of elders? Beetje snuffelen in de taxfree shops? Gokje wagen in het Casino? Koffie of iets anders drinken aan de bar? Doe eens wat anders en kijk eens rond naar bijzondere dingen op dit prachtige vliegveld. Voor mij nog altijd het beste en meest efficiënte ter wereld!

Ga eens naar Vertrekhal 3 en bewonder een nieuw bijzonder kunstwerk in 3D van de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Hij heeft het “Beyond” genoemd en toont wolken en Nederlands licht. “Met je hoofd in de wolken en je voeten op de grond”, dat is waar Schiphol voor miljoenen reizigers voor staat.

Vertrekhal 3

Door een wijziging in deze vertrekhal kwam ontstond er een blinde muur van meer dan 100 meter lang en Daan Roosegaarde werd gevraagd om iets met die ruimte te doen. Samen met een team van deskundigen heeft hij een kunstwerk gecreërd met behulp van een unieke printtechnologie en middels lenzen krijgt de kijker het gevoel perspectief en beweging te zien in een ruimte van wolken en licht.

Verwondering

Daan Roosegarde werd voor dit kunstwerk geinspireerd door de prachtige schilderijen van de Nederlandse 17de eeuwse schilder Salomon Ruijsdael. Temidden van de drukte van Schiphol zorgt “Beyond” voor een plek van verwondering. Kijkend naar de wolken en de 3D effecten, die nog versterkt worden door Led lampjes in de muur, kijkt u mijlenver in de ruimte alsof u door een raampje in het vliegtuig kijkt. Het heeft iets poëtisch om in weg te dromen.

Daan Roosegaarde

Kijk voor meer informatie over de artiest en en korte indruk van de wolkenmuur op: www.studioroosegaarde.net/project/beyond

Bron: Persbericht van de website

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website