Drukte op Schiphol door herfstvakantie

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
13 oktober 2017

Tijdens de aankomende herfstvakantie reizen drie miljoen mensen via Schiphol. Dat is een stijging van 6% ten opzichte van de herfstvakantie van 2016. Schiphol treft extra maatregelen om de passagiersdrukte te kunnen verwerken.

De populairste vakantiebestemmingen zijn Barcelona, Londen, Antalya, Malaga en Milaan. De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober. Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Small bags only

Reizigers kunnen in de herfstvakantie gebruikmaken van een aparte doorgang bij de veiligheidscontroles, de ‘Small Bags Only’. Passagiers die gebruik maken van small bags only, kunnen maximaal één stuk handbagage, niet zijnde een trolley, meenemen met een maximaal formaat 40x30x20cm. Denk daarbij aan een kleine handtas of rugzak of een laptoptas. In vergelijking met de reguliere securitylanes kunnen er 15 tot 20% meer reizigers in een zelfde tijdsbestek de small bags only securitylanes passeren.

Small bags only is in vertrekhal 1 open van 03:00 uur tot 20:00 uur, in vertrek 2 van 06:30 uur tot 20:30 uur en in vertrekhal 3 van 06:30 uur tot 20:30 uur.

Tips voor reizigers

Naast de tip om zo licht mogelijk te reizen, heeft Schiphol nog enkele tips voor reizigers. Waaronder om te controleren wat er mee mag in de handbagage, om vloeistoffen en elektronica apart te houden bij de securitycontrole en uiteraard om op Schiphol te zijn op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website