Drukste dag ooit op Schiphol

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
2 augustus 2015

Schiphol beleeft vandaag naar verwachting de drukste dag in de geschiedenis van de luchthaven. Er worden op één dag zo’n 197.000 reizigers verwacht, ongeveer 4000 meer dan het vorige record uit 2014.

Om de drukte in goede banen te leiden, wordt extra personeel ingezet en is er ‘wachtrij-entertainment’. Reizigers wordt geadviseerd om van tevoren thuis online in te checken.

De luchthaven houdt er rekening mee dat de reizigersaantallen de komende jaren flink oplopen. Schiphol wil daarom verder uitbreiden, onder meer door het tekort aan gates op te lossen. Aanvankelijk wilde Schiphol een nieuwe pier bouwen die in 2018 klaar zou moeten zijn. Maar nu heeft de luchthaven complexere plannen, die in 2022 moeten zijn gerealiseerd.

Het vliegveld heeft op dit moment zeven pieren met samen ongeveer honderd gates. Die pieren zijn verbonden door één grote terminal. Als de aangepaste plannen doorgaan, komt er een nieuwe pier met twaalf gates en ook een nieuwe terminal die aansluit op het oude gedeelte.

Verder moet op termijn het openbaar vervoercentrum op het Jan Dellaert Plein voor de luchthaven worden aangepakt. Schiphol heeft al langer de wens dat de Noord/Zuidlijn wordt doorgetrokken.

Om een nieuwe pier en terminal te realiseren, moet het KLM-vrachtgebouw wijken en wordt de parkeergelegenheid verplaatst. Na de zomer wordt een definitief besluit genomen over de bouwplannen van Schiphol.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Drukste dag ooit op Schiphol”

  1. Sjaak S zegt op

    Niet alleen Schiphol, maar ook Frankfurt en Copenhagen. Zoals sommigen al weten, werkte ik vroeger bij Lufthansa. Ik kan daarom voor de rest van mijn leven goedkoop vliegen, maar……alleen als er plaats is. Nou moest ik vorige week in Nederland en Duitsland zijn. De heenweg was geen probleem. Maar de terugweg was een avontuur. Vrijdag kwam ik in Frankfurt voor de thuisreis naar Thailand aan. Toen ik bij het Gate stond werden passagiers gevraagd die vrijwillig een volgende dag wilden vliegen. Als compensatie kregen ze een hotelovernachting en 500 euro. Ik en nog tien anderen mochten voor niks naar huis of hotel gaan. Gelukkig kan ik altijd bij een vriend in de buurt overnachten. De volgende dag heb ik smiddags Thai airways en ‘s avonds Lufthansa naar Singapore en Kualalumpur geprobeerd. Ook tot op de laatste stoelen bezet. Uiteindelijk kocht ik zondagochtend een ticket naar Copenhagen. Daar gingen twee vliegtuigen van Thai Airways naar Bangkok. Mijn koffer is met het tweede vliegtuig onderweg en wordt naar huis in Pranburi gestuurd. Ik zit nu in het foodcourt op Suvarnabumi op de bus naar Hua Hin te wachten. Daar haalt mijn betere helft mij op….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website