De AoT gaat voor een bedrag van 11 miljard baht een project nabij Suvarnabhumi airport ontwikkelen. Het project zal door bedrijven worden gefinanceerd en beslaat een terrein van 900 rai (Zone A) en 723 rai (Zone B). Het project moet over 4 jaar operationeel zijn.

Volgens de AoT heeft de Chinese Alibaba Group belangstelling om daar een gigantisch magazijn te bouwen omdat in Thailand en Asean de e-commerce toeneemt. Een andere reden is dat op online gekochte producten goedkoper dan 1.500 baht geen importheffing betaald hoeft te worden, dus distributie vanuit Thailand kostenbesparend is voor Thaise consumenten.

De AoT gaat ook een samenwerking aan met een luchthaven in België. Daar komt een faciliteit om agrarische producten te controleren en te certificeren op basis van de Europese eisen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De AoT gaat Airport City ontwikkelen op 1623 rai”

  1. Johnny BG zegt op

    Die laatste zinnen zijn interessant.

    Goederen komen aan en gaan naar een douaneloods. Daar gaat schijnbaar alles gecontroleerd worden alvorens het ingeklaard wordt.
    Die controle hoort kostentechnisch door een serieus bedrijf in Thailand plaats te vinden en niet aan het einde van de rit.
    Agrarische produkten liggen in de EU al bijna 10 jaar onder een vergrootglas en het bespuiten blijft een lastig verhaal.
    In dit klimaat is commercieel kweken van kruiden en vruchten gewoonweg lastig of niet haalbaar zonder gebruik van pesticiden vanwege de vele virussen. Een oplossing zou zijn om het in kassen te kweken maar de EU importeurs hebben geen trek in kostenverhogingen.
    Uit ervaring weet ik dat een prijsverhoging voor officieel organic van 20% niet geaccepteerd werd door de Nederlandse importmaffia. Er werd liever niet geimporteerd onder het mom dat het niet beschikbaar was (vanwege teveel pesticiden) dan dat men inzag om de prijs door te berekenen voor een schoner produkt.
    Nu klinkt 20% dramatisch maar dan gaat het over amper een euro per kg of 20 cent voor een verpakking.

    De boeren hier willen heus wel schoner worden al is het maar voor hun eigen gezondheid, maar als de importmaffia het niet wil dan houdt het op. En de Nederlandse consument weet van niets.

    Het biedt wel mogelijkheden en dat is het van boer naar consument pakket.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website