(verzellenberg / Shutterstock.com)

De coronapandemie is desastreus gebleken voor de luchtvaart. In 2020 daalde het aantal passagiers van luchtvaartmaatschappijen met 60 procent, zo meldt de VN-luchtvaartorganisatie ICAO vrijdag in een rapport.

De daling heeft onder andere te maken met de reisbeperkingen die landen hebben opgelegd. Luchtvaartmaatschappijen vervoerden vorig jaar ongeveer 1,8 miljard passagiers, dat is gelijk aan het aantal in 2003 (in 2019 werden er 4,5 miljard passagiers vervoerd). De verwachting is dat de dalende trend ook zal gelden voor het huidige kwartaal.

Het aantal binnenlandse vluchten nam vorig jaar met de helft af. Het aantal internationale vluchten nam met 74 procent af. Luchtvaartmaatschappijen verloren door de crisis 370 miljard dollar (306 miljard euro). De luchthavens leden 115 miljard dollar verlies, aldus de ICAO.

De huidige situatie bedreigt de financiële levensvatbaarheid van de luchtvaartindustrie en er zijn ernstige zorgen voor het verlies van miljoenen banen over de hele wereld. Het herstel van de industrie hangt af van het succes van de vaccinatiecampagnes, die inmiddels in diverse landen zijn begonnen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website