China Airlines reduceert vanaf 5 september 2016 het aantal vluchten vanaf Schiphol naar Taipei via Bangkok. De dagelijkse vlucht vervalt en daar komt een lijndienst van vier vluchten per week voor in de plaatst. Vanaf december vliegt China Airlines niet meer direct naar Bangkok maar alleen nog non-stop van Amsterdam naar Taipei.

China Airlines zegt dat vervroegde verlaging van de frequentie is ingegeven door een vlotte transitie naar de rechtstreekse lijndienst. Tot die introductie van de rechtstreekse lijndienst voert China Airlines de vluchten uit met een Airbus A340-300, daarna met de nieuwe Airbus A350-900.

De vluchten op de route Amsterdam-Bangkok-Taipei (CI066) vinden vanaf 5 september plaats op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. In omgekeerde richting (CI065) wordt gevlogen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag.

12 reacties op “China Airlines: Vanaf september minder vluchten vanaf Schiphol”

 1. Nico zegt op

  Ik heb vroeger regelmatig met China Air gevlogen (thans altijd EVA AIR) en toen zaten de vliegtuigen toch redelijk vol.

  Is de bezetting zo terug gelopen, dat men stopt met Bangkok?

  Groetjes Nico

 2. Gert zegt op

  dit nieuws vind ik bijzonder spijtig, ik ben vaak naar thailand geweest met china airlines, en dit is altijd goed bevallen, goede service etc. , echt jammer vind ik het dat je vanaf december niet meer rechtstreeks met china airlines van Amsterdam naar Bangkok kunt vliegen. Dan zullen de prijzen van de andere maatschappijen die nog wel rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok vliegen, wel omhoog gaan ben ik bang. Kunnen we hier niet bij China Airlines over klagen of iets dergelijks in de hoop dat ze deze maatregel wellicht terugdraaien?

  • willem zegt op

   Zo een kleine speler in de markt heeft absoluut geen invloed op de prijzen van andere maatschappijen.
   Meer reizigers bij andere airlines zullen hooguit voor heroverweging van vliegcapaciteit leiden. Meer en of grotere vliegtuigen op het traject.

 3. Jack G. zegt op

  Is dit niet een gevolg van afspraken binnen Skyteam?

 4. patrick zegt op

  spijtig, ik vond ze beter dan KLM qua comfort. de vlucht kwam ook lekker ‘s morgens vroeg aan in BKK.
  Bovendien zijn ze lid van Skyteam, wat niet het geval is voor EVA.

 5. Jan zegt op

  China Air is eigenlijk nooit mijn kluppie geweest maar Eva Air des temeer, heb recentelijk weer het traject Bkk-Ams-Bkk met hun gevlogen en tot mijn grote verbazing nu op beide vluchten totaal volgeboekt.
  30 Kg bagage per passagier doet natuurlijk ook veel mensen overstappen op Eva Air en zoals gewoonlijk waren beide vluchten weer stipt op tijd.
  Ik ga dus voor Eva Air!

  • Walter zegt op

   Bij China ook 30 kg bagage gewicht.

 6. Japio zegt op

  In het verleden meerdere malen tot volle tevredenheid met China Airlines gevlogen, maar daar blijft het gezien de recente wijzigingen bij. Net even de details van een vlucht naar BKK op de website van China Airlines bekeken, maar daar wordt ik niet echt vrolijk van. Ik kies voorlopig maar voor EVA Air.

 7. Jeroen zegt op

  Ik vind EVA air ook een prima vliegmaatschappij, maar China Air ook.
  China Air staat, in verhouding met EVA air, in Amsterdam ook altijd relatief lang aan de grond, van 09:00 – 13:30, wat ook niet echt efficient is lijkt me voor zo’n groot 4 motorig toestel.

  Mvrgr Jeroen

 8. John W. zegt op

  Heb 8 jaar met China Air gevlogen, was er zeer tevreden over ook betreft de vlucht tijden vond ik wat mij betreft gunstig .
  Heb nu met Eva Air vlucht geboekt, 01/12 heen 28/02 terug €568,-
  Ik heb een keer vlucht gehad met tussen stop dat zal ik nooit meer doen, dat kan soms goedkoper zijn , maar je moet er ook wel bijtellen wat je nog op de luchthaven verbruikt in de wacht tijd.

 9. rob zegt op

  Ls,

  Jammer, misschien draaien ze hun beslissing later weer terug doordat ” de markt veranderd is. “

 10. Rob Duve zegt op

  Klinkt vrij logisch,als je geen vluchten meer hebt vanaf AMS naar BKK toe maar alleen Taipei is de eindbestemming dan krijg je het vliegtuig niet vol dus worden er vluchten geschrapt.
  Ik vlieg zelf altijd graag met China Airlines dus ik snap niet dat China deze route heeft laten stoppen.
  Natuurlijk is er ook veel concurrentie maar dan nog geloof ik niet dat China Airways daar echt onder te lijden heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website