Photo APS / Shutterstock.com

De luchthavens in Thailand blijven tot en met 30 juni gesloten voor internationale commerciële vluchten, zo laat de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) weten. 

Binnenlandse vluchten zijn wel toegestaan ​​en het verbod op internationale vluchten geldt niet voor staats- of militaire vliegtuigen, vliegtuigen die toestemming vragen voor een noodlanding, technische landing zonder passagiers, humanitaire hulp, medische vluchten en repatriëringsvluchten. Vluchten die al eerder toestemming hadden gekregen van de CAAT kunnen wel plaatsvinden.

Vrachtvliegtuigen vallen ook buiten het verbod. Wanneer de bemanning van een vrachtvlucht in Bangkok wil blijven moeten ze ook in verplichte quarantaine van 14 dagen.

Dit betekent dat buitenlanders met werkvergunningen of die getrouwd zijn met Thai, of toeristen in ieder geval tot juli niet naar Thailand kunnen reizen. Als je “visum” vervalt tijdens je verblijf in het buitenland, moet je wellicht opnieuw een visum aanvragen.

Bron: CAAT

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “CAAT verlengt inreisverbod voor Thailand tot 30 juni 2020”

 1. Johan zegt op

  De onderste regel zegt wel dat in gang treedt op de datum van aankondiging (16/5) tot er een wijziging komt…

 2. Ton zegt op

  In de eerdere aankondiging van CAAT werd gezegd dat buitenlanders met werk vergunning WEL konden inreizen. Is dat nu veranderd?

 3. Gert Valk zegt op

  Wanneer denkt men dat we wel weer naarThailand kunnen reizen?
  Als ik het zo lees pas vanaf juli 2020 of zoveel later als dit invliegverbod weer wordt verlengd?
  Ik hoop dat we in december of eerder toch wel weer richting Thailand kunnen reizen?

 4. Steven zegt op

  Mijn vlucht (als hij doorgaat……..) komt op 1 juli aan in Bangkok. Zou ik daarna ook 14 dagen in quarantaine moeten?

 5. Joop zegt op

  Merkwaardig dat deze mededeling van de CAAT komt en niet van de regering zelf.
  In ieder geval heel slecht voor het toerisme en dus slecht voor Thailand.

 6. Diederick zegt op

  Begrijpelijk. Ik verwacht na 1 juli een opening voor de landen waar Covid-19 onder controle is. Zoals Zuid-Korea en China.

  Wij zullen waarschijnlijk moeten wachten tot er een definitieve oplossing voor het probleem is. Kan zomaar een jaartje of langer gaan duren.

 7. FrankyR zegt op

  Australië verwacht geen vliegreizen meer tot het einde van het jaar. Denk dat hun beleid leidende zal zijn voor de overige landen in het regio. Veel landen in ZO-Azië worden door de Aussie’s bezocht.

  Ik boek dan ook geen vliegreis voor 2020. Dus dat wordt een jaartje Thailand overslaan, ben ik bang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website